Planlama ve uygulama olmak üzere ana başlık altında inceliyoruz

Uygulamanın birkaç aşamaya ayrıldığını dile getiren Karaca, “Bakanlık olarak tüm çalışmaları veri odaklı ve kapsamlı bir sistem yaklaşımıyla yönetiyoruz. İkamet sürecine üç ana başlık altında bakıyoruz: analiz, planlama ve uygulama. Uygulama aşamasına başladığımızda bu çalışmaları birkaç aşamaya ayırdık. Bugün ilk aşamanın sonuçlarını açıklayacağım. Ana hedefimiz ortaokul çağındaki betssen gençlerin yurda yerleştirilme sürecini en sorunsuz, en verimli ve güçlü koordinasyonla tamamlamaktır. Öncelikle tüm başvuruların  objektif  ve dijital bir ortamda hazırlandığını belirtmek isterim. ”

12 kamu kurumunun dijital altyapısının veri analizi uygulaması

Bakan Casapolu, başvuru sürecinde 12 kamu kurumundan gelen öğrencilerin bilgilerinin analiz edildiğini belirterek, “Biliyorsunuz ki yeni eğitim öğretim yılı uygulamasına başladık. Bu amaçla ÖSYM, YÖK, SGK, Eşitlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cenaze ve Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sağlık Bakanlığı Analiz için Sosyal Politika, YTB ve Gençlik ve Spor Bakanlığı dijital onay altyapısının kullanılması. Başvuruları geçerli kabul edilen  öğrencilerimiz, dijital ortamda gelir, başarı ve sosyal statü kriterlerine göre objektif olarak betssen giriş belirlenmektedir.

Kasapoğlu, öğrencilerin  en yakın bakanlık konutundan okullarına yürüyerek organize olduklarına dikkat çekti. Yerleştirme aşamasını birkaç bölüme ayıran Kasapoğlu,  üniversiteye ilk giren öğrencilerin okula başlama tarihi ve geliş saatlerinin il özel değerlendirmesinin başladığını söyledi.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu