Mutluluk Çubuğu Nedir Ve Mutluluk Çubuğu Ameliyatı

Halk arasında mutluluk çubuğu da denilen penil implantlar veya penil protezler;  sertleşme sorunu gözüken erkeklerde cerrahi olmayan tedaviler olan vakum cihazları, ereksiyon hapları ve en son enjeksiyon tedavisinde de cevap alınamadığı zamanlarda iktidarsızlığın en son ve kalıcı tedavi seçeneğidir. Bu tedavinin sonradan geri dönüşü olmadığı için tedavi görmek isteyen hastaların doktorları ile bu tedavinin avantajları ve olası dezavantajları hakkında konuşmaları ve hastanın ikna olması çok önemlidir.



Bu ameliyat özetle penisin içindeki süngerimsi dokunun aşağı yukarı 1 saat süren bir ameliyatla sert veya şişirilebilir silindirlerle değiştirilmesi olarak açıklanabilir.



Mutluluk çubuğunda, cerrahi olarak penis içine yerleştirilen protezler vücut içinde tamamen gizlenmiştir. Dışarıdan bakıldığı zaman anlaşılmaz. Mutluluk çubuğu taktıran erkekler istedikleri kadar istedikleri zaman cinsel ilişkide bulunabilirler.



Mutluluk Çubuğu Ne Kadar Etkilidir?



Uzun süreli çalışmaların sonucunda varılan klinik veriler penil protezlerin oldukça etkili ve güvenilir sonuçlar verdiğini ortaya koymaktadır. Penil protez takılan hastalarda yapılan klinik çalışmalarda şişirilebilir penil protezlerin yaklaşık olarak % 90-95’inin cinsel ilişkiye uygun bir sertliğe ulaştığını göstermektedir. Yapılan çalışmalar hem mutluluk çubuğu kullanıcılarının hem de partnerleri ile ilgili memnuniyet oranlarının %90’ların üzerinde olduğunu ve tedavi gören hastaların büyük çoğunluğu aynı tekrar aynı durum ile karşılaşsalar yine bu tedavi seçeneğini seçeceklerini bildirmiştir. İnsanların çoğu ereksiyon sorunu nasıl çözülür sorunu sormaktadır ve mutluluk çubuğu doğru adrestir.



Mutluluk Çubuğu Ameliyatı Nasıl Yapılır?



Ameliyat için cerrahi yaklaşım hangi protez tipinin kullanılacağına, hastanın yaşam öyküsüne ve cerrahın ameliyat tercihine göre farklılık gösterebilir. Anestezi kullanılarak yapılan ameliyat esnasında 3 parçalı şişirilebilir mutluluk çubuğu, penisin üzerinde, alt karın ve skrotumda yapılan bir kesi yoluyla yerleştirilir. Bu sırada idrarı boşaltmak için bir süreliğine idrar yoluna ve mesaneye ince, esnek bir tüp (sonda) yerleştirilir.



Çoğunlukla küçük bir cerrahi kesim ya karın dokusu ile penisin birleştiği yerde ya da testis torbasının (skrotum) penis ile birleştiği sınırın altından yapılır. Bu prosedürde hiçbir doku çıkarılmaz ve kan kaybı gçoğu zaman çok azdır. Bu sebeple hemen hemen hiçbir zaman kan nakli gerekmez. Ameliyat sonrası aynı gün içinde hastalar isterlerse eve gidebilir veya bir gece hastanede kalabilirler. Bu doktordan doktora veya hastane prosedürlerine göre değişiklik gösterebilir. Bu operasyonun gerçekleştirilmesi yaklaşık olarak  bir saat sürmektedir. 



Mutluluk çubuğu implantasyonundan sonra yaklaşık 2-4 hafta boyunca ağrı, şişlik veya morarma olması çoğu zaman normaldir. Bu gibi durumlarda doktorunuz size ağrı kesici bir ilaç verebilir. Hastalar mutluluk çubuğu ameliyatından 4-6 hafta sonra doktorun onaylamasıyla birlikte isterlerse cinsel ilişkiye girebilir. Daha fazla bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com/ sitesini ziyaret edebilirisiniz.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu