Yurt Dışına Ürün Gönderiminde Desi Hesaplama Nedir?

Online ticaretin gelişimi ile birlikte artık, girişimciler yalnızca Türkiye içinde değil, dünya genelinde birçok ülkeye satış yapıyor. Etsy nedir, Amazon’da nasıl satış yapılır gibi sorular da, bu dönemde sıklıkla sorulmaya başladı. E-ticaret sitelerinde mağaza açarak adım atabileceğiniz bu dünyada, sorunsuz bir şekilde yer almak ve iyi satış rakamlarına ulaşmak içinse entegrasyonlar açısından gelişmiş bir altyapı kullanmalı, yurt dışı kargo süreçlerini ise profesyonel bir şekilde yürütmelisiniz. Amazon ya da Etsy nedir diyenler için, bu şirketler dünyanın en büyük online alışveriş pazarları arasında yer alıyor. Ancak Etsy’de mağaza açma ya da Amazon’da dropshipping yapma gibi daha spesifik sorularınız varsa, detaylarına bakalım.

Etsy Nedir, Nasıl Satış Yapılır?

ABD merkezl bir e-ticaret platformu olan Etsy bir pazar yeridir. Yani Etsy’de hesap açan herkes ürün satışı yapabilir. Etsy’yi Ebay ya da Amazon gibi yerlerden ayıran en önemli yönü ise, daha çok tasarım yönü ile öne çıkan, el emeği çalışmaların, dekoratif ürünlerin yoğun olduğu bir yer olması. E ihracat yapmak istiyorsanız en önemli konulardan biri pazar ve ürün araştırması yapmak, tedarik edebileceğiniz ürünlerin bu sitelerde hangi seviyede fiyat etiketine sahip olduğunu görmek. Bu anlamda Etsy’de baskı tasarımlar, kupa ve tişörtler, dekoratif objeler ön plana çıkıyor. Etsy’de satış yaptıktan sonra, çeşitli kargo entegrasyonları üzerinden satışınızı tamamlayabilir ve ödemenizi Payoneer gibi online ödeme sistemleri üzerinden satın alabilirsiniz.

Yurt Dışı Kargoda Desi Hesaplama

E-ticaret sitelerinde, dilerseniz Amazon ya da Etsy gibi dünya devlerinde, dilerseniz de Trendyol ya da Hepsiburada gibi yerli pazar yerlerinde bir satış yaparken, kargonuzun ebatı desi üzerinden hesaplanır ve fiyatlandırılır. Kargo desi hesaplama, birçok kişinin karıştırdığı bir konu. Özellikle düşük bir fiyat etiketine sahip rekabetçi bir ürünle satış yapmak istiyorsanız, kargo sürecinde desi hesaplama tekniğini bilmeniz gerekiyor. Bu şekilde maliyet hesabınızı daha doğru yapabilirsiniz.

Desi hesaplama, bir paketin en, boy ve yüksekliğinin cm cinsinden çarpılması ve 3000’e bölünmesi ile bulunur. Örnek vermek gerekirse, 10 cm, 10 cm ve 30 cm ebatları olan bir pakette bu ebatlar çarpılınca 3000 bulunur. 3000/3000’in sonucu ise 1’dir. Dolayısı ile bu paket 1 desi olarak hesaplanır. Kargo şirketleri, her desi için bir ücretlendirme yapar. Dolayısı ile 1 desi ile 5 desi arasında ciddi bir kargo farkı ortaya çıkar.

Yurtdışı kargo şirketleri olan TNT, DHL ya da Fedex’te en iyi fiyatı almak, buna ek olarak gümrük mevzuatına takılmamak istiyorsanız gelişmiş entegrasyonları ile öne çıkan Shipentegra’yı deneyebilirsiniz. Kargo entegrasyonu ve diğer avantajları ile Shipentegra, e ihracatta başarıyı hedefleyenlerin adresi.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu