Taşımacılığa En Uygun Dorse Tipleri Nelerdir?

Dorse, taşımacılıkta kullanılan ticari araçların arka kısmında yer alan kasa tipine verilen isimdir. Dorsenin bir diğer adı da treyler olarak bilinir. Dorse özellikle kara yolu taşımacılığında kullanılır ve geniş hacimli ürün gruplarının tek seferde transfer edilmesini kolaylaştırır.

 

Dorselerin farklı ihtiyaçlara yönelik üretilen tipleri sayesinde lojistik firmalarının ve üreticilerin ihtiyacına uygun taşıma seçeneklerine ulaşması hedeflenmiştir.

 

İhtiyaçlara yönelik üretilen dorse tipleri şu şekilde sıralanabilir;

 

  • Sal Dorse: Klasik dorselerden farklı olarak yan ve üst kapakları olmadan üretilen dorse tipine sal dorse adı verilir. Bu dorse tipinde farklı boyutlarda ya da üstü kapalı dorseler de taşınamayacak kadar yüksek ürünlerin taşınması için tercih edilir. Sal dorseler maksimum 18 metre uzunluğa kadar üretilir.
  • Lowbed Dorse: Sal dorse tipine benzeyen yan ve üst kapakları olmayan, daha yüksek tonajlı ürünlerin taşınmasını sağlayan dorse tipine lowbed dorse adı verilir. Bu tip dorselerde kullanılan dingil ve tekerlek sayısına göre yüklenebilecek maksimum ağırlık değişkenlik gösterebilir. Lowbed dorseler üretilirken uzunluk sınırlaması bulunmuyor.
  • Tenteli Dorse: Kapalı dorse ile taşınması gereken ürünlerin dorseye yandan yüklenmesine olanak suna dorse tipine tenteli dorse adı verilir. Bu sayede dorsenin arka kapağından yapılacak yüklemelerin yan tenteden yüklenmesi ile firmalara pratik çözümler sunar.
  • Römork Dorse: Aracın arka kısmına bağlanan dorsenin, ön kısımda bulunan taşıyıcı araç ile çekilmesi sonucu oluşan dorse tipine römork dorse adı verilir. Römork dorseler de ön ve arka olmak üzere iki parçadan oluşan dorse sistemi mevcuttur. Römork dorseler ihtiyaca uygun boyutlarda üretilerek piyasaya sunulur.

 

Dorseler belirli kapasite ve ölçülere göre üretilmekte olup bu ölçülerin kanunlarla belirlendiği bilinir.  Farklı tip ve kapasitelerde ki dorseler hakkında detaylı bilgiye https://autoline.com.tr/ sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu