SLS TEKNOLOJİSİ NEDİR? UYGULAMA ALANLARI NELERDİR?

Geçmiş yıllarda birer bilim kurgu ögesi olarak düşünülen, fantazi denilebilecek düşünceler bugün üretim teknolojilerinin olağan bir parçası haline geldi. Televizyonun var olma fikri bile 1900’lü yıllarda çok uçuk bir fikirken bugün giderek daha küçük boyutlarda üretilen ekranlardan dünyanın diğer ucuyla konuşabiliyor, saniyelerle yarışarak hayatımıza kaldığımız yerden daha mesafesiz, daha küreselleşmiş, daha hızlı bir şekilde devam edebiliyoruz. Üretim teknolojilerinde gerçekleşen dijital devrim de CAD (Computer Aided Design) teknolojisini hayatımıza sokmuştur. İnsan gücü olmadan tamamen makineler yoluyla üretim gerçekleştirebildiğimiz şu günlerde Katmanlı imalat teknolojilerinin önem kazanması 3D baskı hizmeti anlayışına büyük çapta yenilikçi yaklaşımlarla, bilgisayar destekli tasarım yoluyla yapılan üretimlere hızlı prototipleme anlayışını getirmiştir. Bu teknolojilerden biri de SLS teknolojisidir.

SLS, selective laser sintering kelimelerinin baş harflerinden oluşturulmuş bir kısaltmadır. Profesyonel 3D baskı hizmetlerinden biri olan SLS teknolojisi, AutoCAD, Autodesk Maya, CATİA gibi programlarda hazırlanan tasarımların lazer darbeleri ile katılaştırıp üç boyutlu bir hale getirilmesi sürecidir. SLS 3D baskı teknolojisinde, en tepedeki lazer baskı alanındaki poliamid malzemenin üzerini tarayarak geçtikten sonra tasarımı üç boyutlu hale gelecek nesnenin kesit görselini ilk katmana işler. İlk katmandaki iş tamamlanınca poliamid malzeme tozu aşağıya doğru hareket ederek son katman tamamlanıncaya kadar işlemi tekrar eder, böylece nesne katman katman oluşturulmuş olur.

SLS teknolojisi son derece ayrıntılıdır ve uygulama alanı fazlasıyla geniştir. Hızlı prototiplemeden tırnak ya da menteşe gibi hareketli endüstriyel parçaların imalatına kadar hemen her yerde kendini gösteren bir teknolojidir. Az adetli üretimlerde, hızlı prototiplemede veya orta hacimli üretimlerde de fonksiyonellik gösteren SLS 3D baskı teknolojisi hakkında detaylı bilgi almak için https://www.tridi.co ’yu ziyaret edebilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu