Rekabet Kurulundan 2 gıda firmasına soruşturma

Rekabet Kurulu, Meysu ve Aksaray Unlu Mamulleri hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

“Meysu Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma

Hızlı tüketim malları sektöründe üretici/tedarikçi olarak faaliyet gösteren Meysu Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ’nin alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemek suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgileri, belgeleri ve yapılan tespitleri 7 Haziran 2023 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Meysu Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasına, 23-26/494-M sayı ile karar vermiştir.

Aksaray Unlu Mamulleri Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında soruşturma

Hızlı tüketim malları sektöründe üretici/tedarikçi olarak faaliyet gösteren Aksaray Unlu Mamulleri Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemek suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgileri, belgeleri ve yapılan tespitleri 13 Temmuz 2023 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Aksaray Unlu Mamulleri Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında soruşturma açılmasına, 23-31/594-M sayı ile karar vermiştir.” (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu