Op. Dr. Mustafa Eren Çocuk Göz Hastalıkları Muayenesini Başlattı

Op. Dr. Mustafa Eren çocuk göz hastalıkları muayenesini başlattı. Marmaris Göz doktoru arıyor iseniz, Marmaris’ te özellikle okulların açılması ile birlikte çocuk göz sağlığı hususunda muayeneler de mevcut halinden artış gösterdi.

Op. Dr. Mustafa Eren Marmaris halkına özel muayenehanesinde hizmet veriyor. Yapmış olduğumuz röportajda, muayenehanesinde hasta kabulüne başladığını belirtti. Göz muayenesinin özellikle çocuklar olmak kaydı ile her yaşta önemini vurguladı. Bunun sonucunda bazı hastalıkların erken teşhisinin oluşabileceğini ve böylelikle daha çözüm odaklı çalışma sağlandığını söyledi. Göz muayenesinin önemli olmasının çeşitli nedenlerini sıraladı. Özellikle okulların açılması ile birlikte okul çağında olan her çocuğun okul zamanında en az yılda bir kez olmak kaydı ile göz muayenesi olması gerekliliğin, vurguladı. Göz muayenelerinin çocuklarda okul zamanında başarı odaklı çalışma sağlayabileceğinin önemini belirtti. Eren’ e göre; okul çağında yer alan çocukların sınıf içi ve sınıf dışı aktivitelerden keyif alabilmesi için göz muayenesini olması şart.

Çocukların özellikle sürekli ekrana maruz kalmaları nedeni ile birtakım göz rahatsızlıklarının oluşması durumuna zemin hazırlıyor. Tahtaya yazılan bir yazıyı net bir şekilde okunabilmesi için, spor ya da çeşitli faaliyetlerde etkin rol alabilmesi için görme yetisinin önemli olması gerekiyor. Sınıfta başarı için, göz doktoruna gidilmeli ve ön muayene olunmalıdır. Bunun sonucunda var olan rahatsızlıkla ortaya çıkabilir ve buna uygun ön tedbirler alınabilir. Gözlük bunun için en belirleyici ve sık başvurulan yollardan biri oluyor. Ayrıca çocuklarda göz tansiyonu ya da göz tembelliği gibi durumlar da sıklıkla karşılaşılan vakalar arasında yer alıyor. Eren’ in belirttiği çocuk göz hastalıklarından kurtulmanın en belirleyici özelliği de eken teşhis ve sürekli takip olarak dikkatleri çekiyor. Özellikle bebeklikten itibaren her yaş grubunda göz muayenesinin önemi büyük. Çünkü okullarda yapılan göz taramaları hiçbir şekilde göz muayenelerinin yerine geçmiyor ve kapsamlı bir göz muayenesi ile birlikte çocukların göz hastalıklarından kurtulmasının önüne geçilebiliyor. Düzenli takip, sağlıklı göz kullanımı ve gerekirse damla, gözlük başta olmak üzere hastanın ihtiyacı olan yan ürünler ile birlikte tedavi sürecine destek sağlanabiliyor.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu