Ekim Ayında Şifa Getirecek Bitkiler Hangileridir?

Bitkiler birçok faydayı ve şifayı içerisinde barındıran özelliğe sahiptir. Sebze ve meyvesi ile karşınıza çıkan bitkiler pek çok işlemden geçerek size ulaşır. Özellikle ekim, dikim ve hasat aşaması bitkilerin en zorlu yolculuğunu oluşturur. Şifası ile ön plana çıkan pek çok bitki günümüzde unutulmaya yüz tutmuş türler arasında yer alır.

Her mevsim farklı bir bitki şifalı etkisini sizlerle buluşturur. Özellikle sonbaharın gelişi ile birlikte soğuk günlere hazırlanmak için daha fazla şifalı bitkiyi mutfağınıza konuk etmek isteyebilirsiniz. Ekim ayında yetişen ya da da bu ayda dikilip ilerleyen zamanlar için hazırlanan birçok bitki türü vardır. Genel olarak ekim ayındaki bitkiler soğuk ve zorlu kış günlerine uyum sağlayacak özellikler sergiler.

İşte ekim ayında şifa getiren bitkiler ve özellikleri;

 Zencefil

Dünyanın birçok yerinde yetişen zencefil geniş bir kullanım alanına sahiptir. Özellikle sonbahar ve kış aylarında sıklıkla tercih edilen zencefil, çaylarınıza şifa ve lezzet katar. Kendine özgü tadıyla bilinen zencefil farklı şekillerde karşımıza çıkar. Zencefil toz ve taze halini tüketebilir olması ile kolay bir şekilde hazırlayacağınız bitkiler arasında yer alır.

Ihlamur

Mevsiminde özenle toplanan ıhlamurlar çiçeği ve yaprağı ile pek çok şifayı beraberinde getirir. Mis kokusu ile sizi kendine çeken ıhlamur aynı zamanda şifalı yapısıyla da sonbahar ve kış aylarında sıklıkla kullanılır. Bağışıklık güçlendiren ıhlamuru özellikle gribal enfeksiyonlarda tüketerek şifasını görebilirsiniz. Aynı zamanda sakinleştirici bir etkiye de sahip olan ıhlamur uykuya dalmadan önce tüketilebilecek bitki çaylarından biridir.

Çörek Otu

Farklı kullanımıyla bilinen çörek otunun şifasından faydalanmak için ezerek tüketebilirsiniz. Özellikle yoğurtla karıştırılan çörek otuna bal da ekleyerek şifasını artırabilirsiniz.

Sarımsak

Her dönemin bitkileri arasında yer alan sarımsağı yıl boyunca bulmanız ve tüketmeniz mümkündür. Özellikle sonbahar ve kış döneminde sarımsağı pek çok şekilde sofralarınıza konuk edebilirsiniz.

Keçiboynuzu

içeriğinde bol miktarda vitamin ve mineral bulunan keçiboynuzu faydalı bitki türlerinden biri. Bağışıklık sistemi ve kemiklerin güçlenmesi açısından düzenli olarak keçiboynuzu tüketebilirsiniz.

Papatya

Bitki çayı olarak karşınıza çıkan papatya sakinleştirici etkisi ile sıklıkla tüketilir. Özellikle regl sancılarında kasları rahatlatmak için düzenli olarak papatya çayı içebilirsiniz.

Sevdiklerinizi mutlu etmek için papatya ve daha birçok çiçeğe https://www.tazecicek.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu