E Ticaret Yazılımı Nasıl Seçilir?

E-ticaret günümüzde çok fazla ilgi görür. E-ticaret internet üzerinden satış yapan firmalara verilen isimdir. E-ticaret yazılımları ürünlerin sergilenmesi, sepete ekleme, online ödeme, sipariş oluşturulması, siparişin müşteriler tarafından takip edilmesi gibi işlemleri gerçekleştirir. Günümüzde genellikle hazır ya da özel e-ticaret yazılımları kullanılır. Hazır e-ticaret yazılımları özelliklerine göre paket şeklinde satılır.

Özel ticaret yazılımlarında ise müşterilerin isteklerine ve ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanır. Hazır e-ticaret alt yapılarının kullanılması durumunda e-ticaret sitelerinde bulunması gereken ve önemli özelliklerin bulunması sağlanmış olur. Özel e-ticaret yazılımlarında ise temel e-ticaret özelliklerinin yanında kişilerin isteklerine ve ihtiyaçlarına bağlı olarak çeşitli özellikler yer alır.

E-Ticaret Yazılımlarının Birbirinden Farkı Nedir?

E-ticaret yazılımlarının her birinin kendine özgü birtakım özellikleri bulunur. Ancak bu yazılımların alt yapıları birbirinden farklılık gösterir. Bu yazılımlarda e-ticaret siteleri için gerekli olan sepet, üyelik, ürün işlemleri birbirine benzer. Fakat yayınlanması, işlerlikleri ve uygulamaları birbirinden farklıdır. E-ticaret yazılımları özel ve hazır olmak üzere temelde birbirinden ayrılır.

Hazır e-ticaret yazılımları firmaların internetten satış yapmasında kolay ve ekonomik çözümler sağlar. Hazır olan e-ticaret sistemlerinde kendi içlerindeki özelliklere göre ücretlendirmeleri de farklıdır. Hazır e-ticaret paketleri sunmuş oldukları özelliklere ve modüllere bağlı olarak bağlı olarak gruplanırlar. Kullanıcılar bu paketler içerisinden ihtiyaçlarına uygun olanları rahat bir şekilde seçebilir.

Bu paketlerin müşterilerin temel düzeyde başarılı satışlar yapmasına imkan sağlayacak temel özellikleri bulunmalıdır. Yazılım firmalarının tasarım ve teknoloji bakımından gelişmiş, SEO destekli, mobil uyumlu müşterilere internet üzerinden satış olanağı sağlayan yapıda olması önemlidir.

En Çok Kullanılan E-ticaret Yazılımları

Opencart e-ticaret yazılımı Wordpress gibi çık kaynak kodlu olma özelliğine sahiptir. İhtiyaca uygun modeller burada ücretsiz şekilde bulunabilir. İhtiyaç dahilindeki eklentiler çoğunlukla ücret kapsamındadır. Sürekli aynı ürünlerin satışlarını gerçekleştiren firmalar Opencart e-ticaret yazılımını kullanabilir.

Ofisimo E-ticaret yazılımı e-ticaret alanında pek çok sektörde hizmet verir. Güçlü bir alt yapısı olduğu için küçük işletmeler tarafından daha çok tercih edilir. Fiyat performans bakımından diğer e-ticaret yazılım firmaları ile aynı kapsamdadır.

Ticimax E-ticaret yazılımı farklı tasarımları sayesinde müşterilerine çeşitli farklılıklar sunar. Hizmet kalitesi oldukça gelişmiş olduğu için bu e-ticaret yazılımı sıklıkla tercih edilir. Ticimax fiyat açısından da son derece uygun olması ile dikkat çeker. Performansı ise son derece başarılıdır. Premium çözümleri sayesinde müşterilerinin tüm sorunlarına cevap verir.

İdeasoft uzun yıllardır sektörde e-ticaret yazılımı konusunda hizmet veren bir firmadır. Özellikle giyim sektöründe sıklıkla tercih edilir. Bunun yanında diğer alanlarda da hizmet verme özelliği vardır. Müşterilere sorunsuz bir şekilde hizmet sunması açısından pek çok e-ticaret sitesi tarafından tercih edilir.

Eticex Ticaret Yazılımının Farkları Nelerdir?

Eticex e-ticaret yazılımları sektörde fiyat performans açısından en iyi hizmeti veren firmadır. Eticex e-ticaret yazılımı yanında e-ihracat konusunda da hizmet verir. Firmanın en büyük avantajı e-ticaret sitelerinin ihtiyaçlarına göre tema, özel modül gibi hizmetler vermesidir. Eticex fiyat açısından da diğer yazılım firmaları ile benzerlik gösterir. Ancak performans bakımından çok daha gelişmiştir. Bu özellikleri nedeniyle de e-ticaret yazılım firmaları içerisinde en çok tercih edilenidir.

Alınan hizmetlere göre hazır paketlerde yapılandırma yapılma özelliği bulunur. Eticex bulut serverlar üzerinden çalıştığı için e-ticaret sitelerine gelen müşterilerin hızlı ve güçlü sistemler ile alışverişlerini tamamlamalarına olanak sağlar. Güçlü bir SEO alt yapısı bulunur. Bu sayede firmaların e-ticaret SEO uygulamaları sayesinde arama motorlarında üst sıralara çıkması mümkündür. https://www.eticex.com sitesinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu