Electronic Arts’tan Battlefield 6 müjdesi

Oyun dünyasının en uzun soluklu serilerinden biri olan Battlefield, yeni bir oyunla çok yakında karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun çıkış tarihi yaklaşırken, özellikle konsol sahiplerinin aklında bir şüphe oluşmaya başladı. Artık eski nesil konsol sayılan Ps4 ve Xbox One sahipleri, oyunun kendi platformlarında olup olmayacaklarını merak ediyordu.

Çıkış tarihi yaklaştıkça tedirginlik artarken, sevindiren haber Electronic Arts CEO’su Andrew Wilson’dan geldi. Yeni nesil oyun konsolları için geliştirilen yapım, eski nesilde de ulaşılabilir olacak.

Battlefield 6, PS4 ve Xbox One’da oynanabilecek

Yıllık mali toplantılarından birini düzenleyen Electronic Arts, Battlefield 6 ile ilgili en çok merak edilen sorulardan birini yanıtladı. Şirket kısa süre önce oyunun özellikle yeni nesil konsollar için tasarlandığını ve bu cihazların gücünü ortaya çıkaracaklarını açıklamıştı. Ancak bu açıklamadan sonra herhangi bir detay vermeyen EA, akıllara “PS4 ve Xbox One önemini kayıp mı etti?” sorularını getirmişti.

Neyse ki durumun böyle olmadığı ortaya çıktı. Electronic Arts CEO’su Andrew Wilson, şu sözlerle konuya açıklık getirdi: “Battlefield 6 hem yeni nesil hem de eski nesil konsollarda erişilebilir olacak.” Bu durum oyuncuların içini rahatlatırken, 2013 yılında hayatımıza giren eski nesil oyun konsollarının da ömrünün sonuna yaklaştığını hissettirdi.

Özellikle son birkaç yıldır PC ile olan grafik farkının artması bu konsolların hali hazırda eskidiğini düşündürtüyordu. Ancak yeni nesil PlayStation 5 ve Xbox Seris X/S‘in çıkması, bu durumu daha net hissettirdi. Oyun geliştiricilerin, birkaç yıl içinde eski nesli terk ederek, bu platformlara oyun çıkarmayı bırakması bekleniyor.

Kaynak Shiftdelete

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu