Twitter’da Retweet Sayısını Artırmanın 7 Hızlı Yöntemi

Twitter'ın en iyi uygulamalarıyla ilgili bilgimiz oldukça sağlamdır.

Twitter’ın en iyi uygulamalarıyla ilgili bilgimiz oldukça sağlamdır. Düzenli paylaşımlar yapın, hashtag kullanımını abartmayın, retweet için uygun uzunlukta tweetler oluşturun.

Görsel ve video içeren paylaşımların etkileşimi artırdığını da biliyoruz.

Twitter analizlerime periyodik olarak baktığımızda, bazı içeriklerin beklenenden çok daha fazla retweet aldığını görüyoruz; normalden 5 ila 10 kat daha fazla!

Retweetler, içeriğinizin daha geniş kitlelerce görülmesini sağlayarak genel erişiminizi artırır.

  1. Daha Fazla Retweet İçin Daha Renkli Görseller Kullanın

Tweetlerinize renkli görseller eklemek, onları kullanıcıların akışında öne çıkarmak için mükemmel bir yöntemdir.

Görsel içeren tweetler %18 daha fazla tıklama alır, %89 daha fazla favorilere eklenir ve %150 daha fazla retweet kazanır.

Daha da önemlisi, zengin ve canlı renklere sahip görsellerin, beş kat veya daha fazla retweet alarak daha iyi sonuçlar verdiğini fark ettim. Renkli görseller, Twitter reklamlarınızda da etkileşim oranlarını artırabilir!

Bu prensibi, içerik pazarlamasındaki görsellerinizi geliştirmek için de kullanabilirsiniz.

  1. Mini Grafiklerle Retweetlere İlham Verin

Twitter’da sunulan mini infografikler ve grafikler büyük ilgi görüyor çünkü kullanıcılar ekstra bir tıklama yapmadan bilgi edinebiliyorlar.

Eğer metin küçük kalırsa, kullanıcılar genel mesajı hızlıca kavrayabilir ve detaylar için makaleye tıklamaya karar verebilirler.

Bu görseller, hem bilgilendirici hem de eğitici oldukları için, insanlar bu tür içerikleri paylaşmayı severler.

Eğer grafik içeren bir makaleyi paylaşacaksanız, grafiği indirip Twitter’a görsel olarak yüklemeyi ve Tweet düğmesine basmak yerine kısa bir URL eklemeyi deneyin.

İçeriğinizi görsel olarak daha çekici hale getirir ve insanlara paylaşmaları için değerli bilgiler sunar.

  1. Twitter Retweet Satın Alın

Juntire ile Twitter hesabınızın etkileşimini ve görünürlüğünü artırmak için güvenilir ve şifresiz bir şekilde retweet satın alabilirsiniz.

Hedeflediğiniz tweetlerin retweet sayısını artırarak daha geniş kitlelere ulaşabilirsiniz.

Her siparişte %20 ekstra retweet kazanarak bonus avantaj elde edersiniz.

Siparişinizin hızlı bir şekilde tamamlanmasını ve retweetlerin hesabınıza aktarılmasını sağlayabilirsiniz.

  1. Arkadaşlarınızın Faydalı İçeriğinizi Retweetlemesini Sağlayın

Süper faydalı içeriğinizi arkadaşlarının retweetlemesini sağlamak önemlidir. Muhtemelen siz de ücretsiz bir eğitim materyalinden faydalanabilecek birini tanıyorsunuzdur.

Sosyal medyada ilgili ve yardımcı içerikler paylaşmayı severiz. İnsanlar, tam da bu sebeple faydalı buldukları içerikleri retweetliyorlar.

  1. Gerçekçi olun

Gerçek olmak önemlidir. Her şeyin işle ilgili olması gerekmez. Aileyle ilgili tweetler, genellikle yüksek etkileşim alır. Ailevi ve kişisel tweetlerin retweetlerden ziyade favorilere daha fazla eklendiğini gözlemledim.

Belki de insanların bir başkasının aile fotoğraflarını paylaşmaları konusunda çekimser hissetmelerinden kaynaklanıyor olabilir.

Twitter akışınızda kişisel yaşamınızdan kesitler paylaşmanın bir sakıncası yoktur. Kimse sürekli işle ilgili tweet atan bir robotla gerçekten bağ kurmak istemez.

Takipçilerinize, iletişim kurabilecekleri gerçek bir kişi olduğunuzu gösterin; bu, diğer tweetlerinizle etkileşimlerini artırabilir.

  1. Çekiliş Yapın

Çekilişinizi duyururken, katılımcıların ne yapması gerektiğini (örneğin, tweeti retweetlemek, belirli bir hashtag kullanmak) net bir şekilde belirtin. Kurallar açık ve basit olmalıdır.

Çekilişin ne zaman başlayıp ne zaman sona ereceğini belirleyin. Çok uzun süren çekilişler katılımcıların ilgisini kaybetmelerine neden olabilir, bu yüzden genellikle 1-2 hafta idealdir.

  1. Takipçileri Güldürün

Önce onları güldürün, sonra retweetlerin akışını izleyin. Hepimizin zaman zaman veriye boğulduğu, ciddiyetin üst seviyede olduğu günler oluyor ve bu durumdan çıkmanın en iyi yolu mizahın gücünden yararlanmaktır.

Yazı boyunca belki fark etmişsinizdir; paylaştığım her tweet’in yanında bir görsel bulunuyor!

En çok retweet alan tweet’lerim hiçbiri sadece metin bazlı değildi ve içerikleri doğrudan yayınlandıkları sitelerden alınmamıştı.

En popüler ve en çok retweet alan tweet’lerim görseller içeriyor ve meraklıları için daha fazla bilgiye erişilebilecek kısa bağlantılar sunuyordu.

Twitter üzerindeki erişiminizi artırmak ve daha fazla retweet kazanmak istiyorsanız, ilgi çekici görseller eklemeyi ve yukarıda belirtilen ipuçlarını unutmamayı unutmayın!

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu