Tabela Direk Çeşitleri Nelerdir

Günümüzde reklam sektörü çok ilerlemiştir. Eğer siz de tabela direk çeşitleri nelerdir araması yapıyorsanız bu konudaki tüm detayları yazımızdan öğrenebilirsiniz. Eski zamanlara şöyle bir gittiğimizde, gözlemlediğimiz o ki, reklam broşürleri oluşturulur, bunlar duvarlara veya elden ele ulaştırılırdı. Şimdi günümüze geldiğimizde, artık bir teknoloji devri olmamız nedeni ile, görsel tabelalar, hareketli, animasyonlu tabelalarla karşılaşmaktayız.

İlerleyen bir Dünya’da her şeyin ileriye gittiği gibi, reklam sektörü de bu konuda epey yol almıştır. Gün geçtikçe de daha farklı şekiller ile tabela sektörü karşımıza çıkmıştır.

Tabela Çeşitleri Nelerdir

Tabela çeşitlerine baktığımızda, kullanmak isteyenlerin istek ve arzularına göre, renk, boy, malzeme cinsi ve şekil gibi farklılıklar görmekteyiz. Tabela çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Paslanmaz kutu harf tabelası,
  • Totem tabelası,
  • Pleksi tabela,

Paslanmaz Kutu Harf Tabelası

Dış etkenlerden gelebilecek tüm paslanma, yıpranma gibi durumlara karşın dayanıklı bir dış yapısı bulunmaktadır. Lazer sistemiyle çalışan bu ürün, lazer sayesinde yazılacak olan yazıların ön tarafları hazırlanmakta, daha sonra giyotin makasları sayesinde de yan tarafları kesilerek kullanmaya hazır haline getirilmektedir. Bu tip tabelalar, firmalar tarafından daha çok tercih edilmektedir. Çünkü kullanım ömürleri uzun ve isteğe göre boyama tercihleri vardır.

Totem Tabela

Bu tabelalar, boyutları büyük ve gösterişli tabelalardır. Bazı firma ve büyük şirketlerin ticari ve reklam için seçtiği tabela tipleridir. Özellikle yollarda, yoğun trafikli bölgelerde, herkesin görüş alanına girebilen tabela örnekleridir.

Totem tabelasını tercih edenlerin dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Bunlar, firma veya kurumun kendilerini tanıtmak için, dikkat çekici özlü ve kısa cümleler seçmelilerdir. Tabelada kullanılmasında arzulanan renk seçimlerine dikkatli seçmeli, özellikle göz alıcı renklerden kaçınmalıdır ki, içeriğindeki yazıyı okumakta insanlar zorluk çekmesin. Bu tür tabelalar da kullanılan malzeme kalitesinin, üst düzeyde olmasına da özen gösterilmelidir.

Pleksi Tabela

Bu tabelaların kullanma alanları pek çoktur. Fiyatlarında da bütçeye en uygun tabela çeşidi de budur. Bu nedenle tercih edilen tabelalar da birinci sıradadır.

Işıklı veya ışıksız olarak iki tür çeşidi vardır. Pleksi tabelayı tercih edenler genelde, bakkallar, restoranlar, kırtasiye dükkanları, kafeteryalar, marketler vs. kullanmaktadır. Tüm bu tabela çeşitleri ile tabela direk çeşitleri nelerdir sorusuna yanıt bulabilirsiniz.

(https://www.emci.com.tr/tr/blog/detay/122/tabela-diregi-fiyatlari)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu