Ramazan’ın son 10 gününü iyi değerlendirelim

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul Gaziosmanpaşa Küçükköy Merkez Camii’nde Enderun usulü teravih namazı kıldırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul Gaziosmanpaşa Küçükköy Merkez Camii’nde Enderun usulü teravih namazı kıldırdı.

Kıldırdığı teravih namazının ardından cemaate hitap eden Erbaş, Ramazan ayının ikinci 10 günü olan mağfiret günlerini idrak ettiklerini anımsattı.

Kur’an-ı Kerim’in Ramazan ayında nazil olduğunu aktaran Erbaş, bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi’ni bugünlerde aramak gerektiğine işaret ederek, “Mademki Peygamber Efendimiz yirmi yedinci gece olmakla birlikte daha önce de arayabilirsiniz dediğine göre işte bu mağfiret günlerinde bizim o arayışın içerisinde olmamız lazım. Affolunmuş olmak için, mağfirete ulaşmak, bağışlanmış olmak için bizim bir arayışın, bir koşturmanın içerisinde olmamız lazım.” dedi.

Ramazanı çok iyi değerlendirmek gerektiğine dikkati çeken Erbaş, konuşmasının sonunda, “Ramazan bizim için büyük bir fırsat. Bu fırsatı iyi değerlendirelim. Amel defterimizi hasenat ile sevaplarla dolduralım. Cenab-ı Hak yapmış olduğumuz ibadetlerimizi kabul buyursun. Affolunmuş, mağfirete ulaşmış kullarından eylesin inşallah. Afetlerden, felaketlerden hepimizi muhafaza eylesin. Afetlere karşı tedbir alan kullarından eylesin.” diye niyazda bulundu. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu