Orta gelirliye konut projesinde başvurular bugün başlıyor

Orta gelirliyi konut sahibi yapacak "Yeni Evim" kampanyası başvurular bugün başlıyor. Başvuru ücreti alınmayacak ve kura süreci olmayacak.

Orta gelirliyi konut sahibi yapacak “Yeni Evim” kampanyası başvurular bugün başlıyor. Başvuru ücreti alınmayacak ve kura süreci olmayacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının ortak çalışması sonucu ortaya çıkan Orta Gelirliye Konut Kampanyası projesine başvurlar bugün alınmaya başlanacak.

Azami 15 yıl vade ile 0,69’dan başlayan artış oranıyla kredi kullandırılacak. İlk etapta 100 bin ailenin ev sahibi olması planlanıyor.

Bu kampanyada kura çekilmeyecek, kapsamda sıfır evler olacak. Yapımı devam edenler ve yeni başlayacak projeler de dahil edilecek.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla’da konut sahibi olmak isteyenlerden bir yıl o ilde ikamet etme şartı aranacak, diğer illerde bu şart geçerli değil.

18 yaş üstü gençler kampanyadan yararlanabilecek. Eşlerden birinin üzerinde konut varsa ya da son 1 yılda konut satışı gerçekleştirmiş kişiler projeye dahil olamayacak. Verasetle ev sahibi olanlar başvuruda bulunabilecek.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu