Cansın Ertekin: “Jobsangel Türkiye’nin dijital iş dünyası olma yolunda ilerliyor.”

Son dönemlerde yaptığı girişimlerle iş dünyasında adını duyurmayı başaran Cansın Ertekin yeni projesinin her geçen gün büyümesinden dolayı oldukça mutlu.

 

Cansın Ertekin ve Umut Selbaş tarafından 18 Mayıs 2021 tarihinde kurulan Jobsangel; internet kullanıcılarının kendilerine uygun işi bulmalarını sağlayıp, dünyanın herhangi bir noktasında ve herhangi bir saatinde özgürce gelir elde etmelerine imkan tanıyor.

 

Cansın Ertekin bu projeyle ilgili olarak: "Projeyi pandemi döneminde işsiz kalan pek çok insan olduğunu gördüğümüzde düşünmeye başladık. Dijital dünyanın gelişmeye başlaması ve freelancer çalışma modelinin de yayılmasıyla beraber böyle bir projeye yatırım yapma kararı aldık. Ortağım Umut Selbaş ile Jobsangel isimli platformu oluşturup, herhangi bir komisyon almadan işveren ve iş arayanları bir araya getirdik. Şu anda geldiğimiz noktada daha çok kullanıcıya erişmeye başladığımız için de çok mutluyuz" ifadelerine yer verdi.

 

Cansın Ertekin Kimdir?

30 Haziran 2001'de İstanbul'un Maltepe ilçesinde dünyaya gelen Cansın Ertekin, ailesinin aynı yıl İstanbul'dan ayrılıp Antalya'ya taşınmasıyla beraber ilköğretimini Başarı Kolejinde, ortaokul eğitimini Bahçeşehir Kolejinde tamamlamıştır. Liseyi Bahçeşehir Anadolu Lisesinde okuyan Cansın Ertekin, bu dönemde robotik alanına duyduğu ilgiyle okul takımına girmiştir.

 

First Lego League yarışmasında takımın gelişmesinde aktif rol alan Cansın Ertekin ikinci yıl aynı takımla ödül almıştır. Ailesinin, "Sevdiği işi yapsın." düşüncesiyle hediye aldıkları drone ile havadan çekim yapmaya başlayan Cansın Ertekin, geçmiş yıllarda edindiği video düzenleme ve kamera kullanımı tecrübelerini drone pilotluğu ile birleştirip lise yıllarında bu işlere kendisini fazlaca kaptırmıştır. Drone kullanımına hakim olduktan sonra ajanslarla ve büyük otellerle çalışmaya başlamıştır.

 

Üniversite sınavı yılında işlerden uzaklaşmayıp, derslerle işleri bir arada devam ettirmiştir. Üniversite sınavı sonrasında Bahçeşehir Üniversitesine "Apply BAU" bursu ve Bahçeşehir Lisesinden geçiş bursu ile toplam 80 burslu olarak yerleşmiştir. Bahçeşehir Üniversitesinde Sinema Televizyon bölümünde bir yıl geçirdikten sonra Yeni Medya bölümüne yatay geçiş yapmıştır. Cansın "Gitmelisin" isimli ilk girişimini 18 yaşındayken kurmuş, 5 farklı ilde 70'ten fazla işletmeyle anlaşmış ve Gitmelisin kullanıcılarına bu işletmelerde indirimler sağlamıştır. "Gitmelisin" girişimi Covid-19 pandemisinin getirdiği şartlarda işletmelerin kapanması sonucunda 2020 yılında son bulmuştur.

 

10 Eylül 2020 tarihinde Umut Selbaş'tan gelen bir mesaj üzerine bir toplantı yapılmış, ardından "Jobsangel" projesine başlama kararı alınmıştır. Jobsangel projesi 23 Şubat 2021 tarihinde kullanıcılara sunulmuş olup, beklenenin çok üzerinde ilgi görmüştür. Jobsangel'a ücretli üyelik modülü getirilmesiyle beraber 18 Mayıs 2021 tarihinde Cansın ve Umut ilk ortak şirketlerini kurmuştur.

 

2022 yılında Bahçeşehir Üniversitesinde Yeni Medya bölümünde eğitimine devam ederken Nişantaşı Üniversitesinde Acun Medya Akademi'ye kayıt olup İleri Televizyonculuk-Kurgu eğitimi almaya başlamıştır. Cansın ve Umut'un ortak şirketleri her geçen gün büyümekte ve geliştirdikleri projelerle insanların hayatlarına katkı sağlamaya devam etmektedir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu