Batman’da darbe girişimi bir kez daha lanetlendi

FETÖ’nün ABD’nin desteğiyle 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği darbe girişiminin 5’inci yıl dönümü dolayısıyla Batman Valiliği tarafından anma programı düzenlendi.

Atatürk Parkı’nda bir araya gelen halk, sık sık tekbir getirip darbe girişimine bir kez daha tepki gösterdi.

Etkinlik, Mehmet Emin Terece İmam Hatibi Havzullah Kavak’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, 15 Temmuz Şehit ve Gazileri için dua etti. Daha sonra program, slayt gösterimleriyle devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın millete sesleniş konuşması canlı olarak dinlendikten sonra programda ilahi ve marşlar seslendirildi.

Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Batman Valisi Hulusi Şahin, “Menfur 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. 15 Temmuz’u iyi anlamalıyız. Çünkü 15 Temmuz darbe gecesi Kıbrıs’ta binlerce İngiliz askeri Fethiye’yi işgal etmek üzere hazırlık yapıyor. Şunu unutmayın 15 Temmuz bir Sevr provasıydı. Milli mücadele döneminde Sevr’i gerçekleştiremeyen ehli salip yani haçlılardı. Fethullah Gülen denen kişi o dönemde papaya bir mektup gönderiyor ve diyor ki; ‘En kalbi duygularımızla, hizmetlerimi zat alinizin emirlerinize sunuyorum, kabul buyurun’ diyor. Ama bu milletin kahramanlığını hesap edemediler.” şeklinde konuştu.

Vali Şahin, konuşmasının devamında, “Değerli kardeşlerim; 15 Temmuz menfur işgal girişimi, milletimizin feraseti ve şecaatiyle boşa çıkarıldıktan sonra Türkiye sanki ayağındaki prangadan kurtulmuş oldu. Meğer terörle mücadelede istediğimiz sonucu alamamamızın ve dış politikada büyük mesafeler kat edemememizin ve diğer pek çok noktada başarılarımızın yetersiz olmasının sebebi kendi içimizdeki hainlermiş. Düne kadar başka ülkelerden İHA talep ederken şu anda birçok ülke bizden İHA ve SİHA’ larımızı talep ediyorlar.” diye konuştu.

Program ilahilerin seslendirilmesinin ardından son buldu.(İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu