Bakan Dönmez’den Gabar’da keşfedilen petrole ilişkin açıklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Gabar Dağı ve civarında şu anda dört kuyuda günlük 1200-1300 varil civarında üretimimiz var. Orada keşif amaçlı sondajlarımızı yapacağız. Açıkladığımızda da göreceksiniz son dönemde karada yapılmış en büyük keşiflerden birisi olabilir." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Gabar Dağı ve civarında şu anda dört kuyuda günlük 1200-1300 varil civarında üretimimiz var. Orada keşif amaçlı sondajlarımızı yapacağız. Açıkladığımızda da göreceksiniz son dönemde karada yapılmış en büyük keşiflerden birisi olabilir.” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bir TV programına katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şırnak’ta yapılan petrol arama çalışmalarına değinen Bakan Dönmez, o bölgelerde yaklaşık bir yıldır sismik araştırmalarına yoğunluk verildiğini söyledi.

Şırnak’taki, Gabar Dağı ve civarında şu anda dört kuyuda günlük 1200-1300 varil civarında üretimlerinin olduğunu söyleyen Dönmez, o bölgede kuyu sayısını 10 ve üzerine çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

“Son dönemde karada yapılmış en büyük keşiflerden birisi olabilir”

Gabar Dağı’nın bir başka bölgesinde yürütülen sismik çalışmaların da tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Dönmez, “Orada keşif amaçlı sondajlarımızı yapacağız, ümitliyiz. Bazı rakamlar telaffuz ediliyor ama netleştirmeden de açıklamak istemiyoruz. Çünkü bir rakam telaffuz ettiğimizde doğruluğuna emin olmamız lazım ama ümitliyiz açıkçası, onu söyleyeyim. Açıkladığımızda da göreceksiniz son dönemde karada yapılmış en büyük keşiflerden birisi olabilir. Bunun için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Biraz daha bekleyelim. Çalışmalar tamamlanınca inşallah onu da açıklayacağız.” diye konuştu.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu