BAE-İran-Türkiye ulaştırma koridoru açılıyor

İran Karayolları Ulaştırma ve Bakım Kurumu, Birleşik Arap Emirlikleri-İran-Türkiye koridorunun resmi açılışı için önümüzdeki günlerde BAE’den bir heyetin Tahran’ı ziyaret edeceğini bildirdi.

İran Karayolları Ulaştırma ve Bakım Kurumuna bağlı Gümrük ve Transit Ofisi Genel Müdürü Cevad Hidayeti, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)-İran-Türkiye koridorunun resmi açılışının önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini söyledi.

Bu kapsamda BAE’den bir heyetin Tahran’ı ziyaret edeceğini ifade eden Hidayeti, BAE ile Türkiye arasında ilk karayolu nakliyesinin, geçtiğimiz günlerde yapıldığına dikkat çekti.

Söz konusu koridorla birlikte Süveyş Kanalı geçişli Sharjah-Mersin güzergâhında deniz yoluyla 20 gün sürecek taşıma, İran üzerinden geçen güzergâhla 6 ila 8 günde yapılabilir hale gelecek.

BAE’nin ticari mallarını Türkiye’ye, ardından Avrupa’ya nakletmek için İran topraklarını kullanmak istemesinin nedenlerinden birinin de Mısır hükümeti tarafından Süveyş Kanalı’ndan geçiş ücretlerinde yapılan artış olduğu belirtiliyor. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu