AB, Polonya’ya düşen füzelerden Rusya’yı sorumlu tuttu

Avrupa Birliği, Polonya'ya düşen füzelerin "Rusya tarafından Ukrayna şehirlerine sivilleri ve sivil altyapıyı hedef alan büyük füze saldırısı dalgasının bir sonucu" olduğunu açıkladı.

Avrupa Birliği, Polonya’ya düşen füzelerin “Rusya tarafından Ukrayna şehirlerine sivilleri ve sivil altyapıyı hedef alan büyük füze saldırısı dalgasının bir sonucu” olduğunu açıkladı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in ofisinden yapılan yazılı açıklamada, AB’nin Polonya ile sarsılmaz birliği, kararlılığı ve tam dayanışmasını vurgulandı.

Açıklamada, “Bu trajik olay, dün Rusya tarafından Ukrayna şehirlerine sivilleri ve sivil altyapıyı hedef alan büyük füze saldırısı dalgasının bir sonucudur. Bu saldırılar uluslararası hukukun ağır ihlalleridir” denildi.

Açıklamada, Rusya’nın, Ukrayna’da başlattığı savaş hakkında dezenformasyon yaymaya devam ettiği savunulurken, Ukrayna’nın bağımsızlığına, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne ve meşru müdafaa hakkına verilen desteğin kararlılıkla sürdürüldüğü belirtilerek, “Ukrayna’ya güçlü siyasi, askeri, insani ve mali destek sağlamaya devam edeceğiz. Kısıtlayıcı önlemler de dahil olmak üzere, savaşı durdurması ve Ukrayna topraklarından çekilmesi için Rusya üzerindeki baskıyı güçlendirmeye devam edeceğiz. Rusya’dan, tüm faillerden ve suç ortaklarından hesap sorulacak.” ifadelerine yer verildi.

Polonya’nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne 15 Kasım’da kaynağı belirlenemeyen bir füzenin düştüğü ve 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu