Van’ da kaçak balık avcılarına yaklaşık 17 bin TL ceza kesildi

Van il sınırları içeresinde 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında inci kefali avcılığı ve 15 Mayıs-15 Ağustos tarihleri arasında sazangiller avcılığı yasaktır.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri ile Erciş Çelebibağ Jandarma Karakol Komutanlığı, Erciş Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ve Edremit Jandarma Asayiş Bot Tim Komutanlığı İpekyolu, Erciş ve Muradiye ilçelerinde bulunan Akköprü Deresi, Zilan ve Bendimahi çaylarında kaçak İnci kefali avlanmasına yönelik yapılan faaliyet esnasında bölgede yapılan denetimlerde 550 kilogram canlı olmak üzere 5 ton 450 kilogram inci kefali balığına ve bin 250 metre uzunluğunda 6 adet uzatma, manyat, serpme ağlarına el konuldu. 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’na muhalefetten 7 kişiye 16 bin 579 TL idari para cezası uygulandı. Ağlara takılı canlı balıklar, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ağlardan kurtarılarak tekrar suya iade edilirken, istihsal malzemeleri kamuya geçirilmek üzere yediemine teslim edildi.

Ayrıca Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Sıhke Göleti ve diğer su kaynaklarında yapılan sazangiller av yasağı denetimlerinde 8 adet tırıvırı türü av malzemesine el konuldu. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu