Turistik Otobüslerin Özellikleri Nelerdir?

Bazı turist otobüsleri lüks ve konforluyken, diğerleri daha uygun fiyatlı olmakla birlikte çok çeşitli turist otobüslerimevcuttur. Turist otobüslerinin şehirlerarası kullanıma sunulmuş otobüslerden en önemli farklarından bir tanesi de içlerinde tuvalet gibi imkanları bulunduruyor olmasıdır.

Bazı modellerde bu bulunmasa da yolcuların konforu için oldukça önemli etkenlerden bir tanesidir. Turist otobüsü ile seyahat etmek, manzara deneyimlerinin yanı sıra şehirlerarasında seyahat etmenin harika yollarından bir tanesidir.

En Çok Kullanılan Turist Otobüsü Modelleri

Turist otobüslerine göz atıldığında ilk göze çarpanlardan birisi Volvo B12 / 600 modelidir. Volvo tarafından İsveç’te üretilen ve turist taşımacılığı için tasarlanmış bir otobüstür. Otobüs pek çok firma tarafından tercih edilir. Uygun fiyatlı olması, yakıt tüketiminin az olması, güvenli sürüş seçeneği ve yolcu konforuyla birlikte sektörünün en iyileri arasındandır.

SCANIA Irizar Century, yüksek kaliteli ve konforlu hizmetlerle yolcularının seyahat kalitesini artırmak amacıyla tasarlanmıştır. Irizar Century, Türkiye’nin en popüler turistik otobüslerinden biridir. Bu otobüslerde bulunan üst düzey özelliklerden bazıları yüksek kaliteli deri koltuklar, LCD TV, tuvalet ve Wi-Fi içermesidir. 51 kişilik kapasitesi ile büyük grupları rahatlıkla ağırlayabilmektedir.

Piyasada Mevcut Olan Turist Otobüs türleri hangileridir?

Piyasada birçok farklı türde turist otobüsü bulunmaktadır. Boyut, şekil ve olanaklar bakımından farklılık gösterirler. Bu otobüslerin bazıları uzun mesafeli seyahatler için tasarlanırken, diğerleri daha kompakt ve kullanışlı olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu otobüs seçenekleri, çok fazla alana sahip lüks otobüslerden, daha küçük ama yine de konforlu bir yolculuk için gerekli kolaylıkları sunanlara kadar uzanmaktadır.

Lüks Turist Otobüsleri ile Uygun Fiyatlı Turist Otobüsleri Arasındaki Farklar Nelerdir?

Lüks bir otobüs turu, genellikle normal otobüs turlarından daha pahalı olan bir deneyimdir. Turistik otobüsler arasında Temsa MD 7 gibi tercihler daha konforlu bir seyahat geçirmenizi sağlarken maliyet bakımından daha uygun olan turistik otobüslere göre biraz daha yüksek olabilir.

Uygun fiyatlı turist otobüslerinde maliyet her ne kadar daha az olsa da bu konfordan feragat etmeniz demek olabilir. Lüks otobüslerdeki her imkanı sağlayamazlar, aynı zamanda tuvalet gibi seçenekleri de bulunmamaktadır.

Turist otobüs modellerini incelemek için https://www.truck1.com.tr/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu