Slovakya’da ‘uçan araba’ ilk şehirlerarası uçuşunu başarıyla tamamladı

AirCar, Nitra Havaalanından Slovakya’nın başkenti Bratislava’daki havaalanına bir uçuş gerçekleştirerek önemli bir kilometre taşı oluşturdu.

35 dakika boyunca başarılı bir şekilde gerçekleşen uçuşa ilişkin AirCar şirketi tarafından yapılan açıklamada, uçan arabanın inişten sonra yalnızca bir düğmeye basılarak 3 dakikadan kısa bir sürede spor arabaya dönüştüğü belirtildi.

Uçan arabanın, seyahat süresini 2 kat azalttığına dikkat çekilen açıklamada, AirCar’ın dönüşler ve manevra kabiliyeti testleri de dahil olmak üzere 40 saatin üzerinde test uçuşu gerçekleştirdiği aktarıldı.

Normal benzinli BMW motoru ile çalışan Aircar’ın 1000 km civarı bir menzili var ve 2500 metre irtifaya çıkabiliyor.

Arabadan uçağa dönüşmesi 15 saniye süren Aircarı, kanatlarını olduğu gibi kaldırıp geriye doğru yatırabiliyor, aracın kuyruk kısmı da uzayıp kısalabiliyor.

Aircar’ın tasarımcısı Prof. Stefan Klein, gerçekleşen test uçuşunun da pilotu oldu ve yolculuğu son derece ‘normal’ ve ‘keyifli’ olarak nitelendirdi.

Test uçuşu sırasında saatte 170 km hıza ulaşan ve 2 kişilik uçan Aircar’ın, pilotu ve yolcusu ile birlikte ağırlık limitinin toplam 200 kilogram olduğu belirtildi. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu