Siyonist işgalciler dünkü saldırılarda 320 Filistinliyi yaraladı

Dün Cuma namazı sonrası Nablus’un güneyindeki Beyta ve Usarin beldelerinde, işgal alanlarını genişletmek isteyen terör rejimi, protesto için toplanan Filistinlilere saldırdı. Saldırılarda en az 320 Filistinli yaralandı.

Saldırılarda yaralanan 320 Filistinliden 89’unun mermilerle yaralandığı, 11 kişinin atılan gaz bombaları nedeniyle vücutlarında yanıklar oluştuğu, 25 kişinin ise kovalamaca sırasında düşerek ya da vücuduna göz yaşartıcı bomba isabet etmesi sonucu yaralandığı kaydedildi.

Nablus’un Beyta beldesi Subeyh Dağı çevresinde, yeni işgal birimlerinin kurulmasına karşı direnen Filistinlilere saldıran siyonist işgalcilere verilen karşılıkta 2 siyonist askerin de yaralandığı bildirildi.

Siyonist işgal rejiminin Subeyh Dağı’ndaki işgal alanlarını genişletme faaliyetlerini protesto için düzenlenen gösteriye yüzlerce Filistinli katıldı.

Öte yandan Beyta beldesinde 3, Tubas beldesinde 3’ü eski esir olmak üzere 4, Cenin’de de bir eski esir olmak üzere toplamda 8 Filistinliyi alıkoydu. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu