Şimdiye Kadar Gitmediğiniz İçin Pişman Olacağınız Yerler

Seyahat etmek her zaman heyecan verici bir aktivite olarak kabul ediliyor. Özellikle yurtdışına seyahat etmek tam anlamıyla unutulmaz anların yaşamanıza neden oluyor. Elbette ki hepimizin her zaman gitmek istediğimiz bir yeri vardır. İster uzak bir şehir ister bir ülke, hatta bir kıta uzakta olsun, her zaman görmeyi ve yapmayı hayal ettiğimiz bir yerler hep oluyor. Böyle zamanlarda uçak biletinizi alarak; keyifli bir seyahat fırsatından da yararlanabilirsiniz.

Ülkemizde gitmediğiniz zaman pişman olabileceğiniz şehirlerin arasında Sinop ve Adıyaman gibi kendine özgü dokusu bulunan kentler ilk sıralarda yer alıyor. Sinop hem doğal güzelliği hem de tarihi dokusuyla ziyaret edenleri büyülüyor. Bu noktada Sinop’un harika bir kaçış rotası olduğunu ifade edebiliriz. Üstelik bunun için Sinop uçak bileti almanız yeterli oluyor. Böylece Sinop Tarihi Cezaevi, Sinop Kalesi, Hamsilos Koyu gibi yerleri keşfedebilirsiniz.

Adıyaman’da ülkemizde en farklı ve güzel bir gezi rotası olarak karşımıza çıkıyor. Kentte tam bir tarihi gezintiye çıkmanız mümkün oluyor. Bununla birlikte Adıyaman’ı gezerken kentin yöresel lezzetlerini de tadabilirsiniz. Böylece unutulmaz tatları keşfetmek konusunda etkili bir deneyim yaşayabilirsiniz. Bunun için Adıyaman uçak bileti almak ve kente seyahat etmek yeterli oluyor. Üstelik bu aşamadan sonra sizi Nemrut Dağı ve Pirin Ören Yeri gibi muhteşem yerler bekliyor!

Hem yurtiçinde hem de yurtdışına yönelik uçak bileti alırken; online platformları kullanmak mantıklı seçenekleri beraberinde getirecektir. Bu aşamada uçuş ara uygulamalarını kullanmak; beraberinde önemli kazanımları da getiriyor. Çünkü bu sayede pratik bir şekilde uçak biletinizi alabiliyorsunuz. Özellikle Hepsiburada Seyahat platformu aracılığıyla uçak biletini almanız; ayrıcalıklı fırsatları da berberinde getiriyor. Üstelik bu durum sadece yurtiçi değil; yurtdışında da geçerli olan bir durum olarak karşımıza çıkıyor!

Yurtdışında Şimdiye Kadar Gitmediğiniz İçin Pişman Olacağınız Yerler

Dünyada görülecek ve keşfedilecek o kadar çok yer var ki ve tüm hayatımızı bir şehirde geçirmemiz mümkün değil! Bu yüzden yaptığınız her yolculuktan en iyi şekilde yararlanmanız önemlidir. Özellikle yurtdışında oldukça güzel seyahat rotaları oluşturarak mükemmel bir deneyim yaşayabilirsiniz. Bu noktada aşağıda sıraladığımız yerler harika bir rota oluşturmanızı mümkün kılacaktır;

  • Çin
  • İtalya
  • Fransa
  • Everest
  • Hindistan
  • Avustralya
  • Yeni Zelanda
  • Peru veya Brezilya

Çin Seddi Her Zaman Merak Uyandırmıştır!

Çin Seddi, Ming Hanedanlığı döneminde Çin’in Moğol istilalarına, daha sonra Mançu hanedanından gelen istilacılara karşı savunma amaçlı bir önlem olarak elle inşa edilmiştir. Kuzey Çin bölgesinde yer alan bu tarihi yapı; 6.000 kilometreden fazla uzunluktadır. Ahşap ve taş gibi malzemelerden yapılmış olan bu yapı, dünyada en çok merak edilen yer arasında yer almaktadır.

Yaşadığımız tek bir hayatın olması ve dünyada görülecek çok yer olması üzücü bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Dışarıdaki tüm seyahat rehberleri, kitaplar ve bloglara rağmen, nereden başlayacağınızı bilmek hala zor olabiliyor. Tam da bu noktada Çin hem kültürel zenginliği hem de modern yüzüyle harika fırsatları beraberinde getiriyor. Böylece unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşamak konusunda Çin unutulmaz seçenekler arasında yer alıyor.

İtalya – Venedik Sizi Bekliyor!

İtalya her zaman yurt dışında gezilecek yerler söz konusu olduğu zaman akla ilk gelen seçenekler arasında yer almıştır. Rönesans dönemine ev sahipliği yapan bu ülke, tarihi zenginliğiyle ön plana çıkıyor. Roma ve Milano gibi muhteşem gezilecek yerlere sahip olan İtalya’ dünya genelinde Venedik ile gündeme geliyor. Çünkü Venedik ziyaretçilerine hem romantik hem de unutulmaz anlar yaşatıyor.

Venedik, bugüne kadar gitmediğinize pişman olacağınız şehirlerden birisidir. Kanalları ve su taksileri ile güzel ve romantiktir. Ayrıca Venedik’te çok sayıda müze, sanat galerisi ve kilise bulacaksınız, bu nedenle her zaman görülecek yeni bir şeyler vardır. Dolayısıyla İtalya – Venedik her zaman gezi listelerinin içerisinde yer alıyor.

Fransa Her Zaman Popüler!

Dünya büyük bir yer ve görülecek çok şey var! Herkesin ölmeden önce yapmak istediği şeylerin bir listesi vardır. Ancak bazı yerler o kadar güzeldir ki, bu kadar ileri gitmediğinize pişman olursunuz. Bunlar arasında Fransa her zaman güzelliğiyle ve kendine özgü dokusuyla ön plana çıkıyor. Özellikle de Paris’te bulunan Eyfel Kulesi!

Eyfel Kulesi; ikonik dönüm noktası olarak kabul ediliyor. Burası bugün Paris’in siluetinin önemli bir parçası olmaya devam ediyor! Eyfel Kulesi, Fransız kültürünün o kadar önemli bir parçası haline geldi ki, ulusal bayrakta bile görünüyor! Yakın zamanda Paris’e bir gezi planlıyorsanız, bunu kaçırmamalısınız.

Everest Heyecan Verici Bir Rota!

Gezmeniz gereken dünyanın en şaşırtıcı ve nefes kesici yerleri merak mı ediyorsunuz? O zaman Everest harika bir gezi rotası olarak karşınıza çıkacaktır. Burası uzunca yıllardan bu yana dünyada en çok merak edilen yerler arasında bulunuyor. Dağcılar arasında en önemli bir destinasyon noktası olan Everest; dünyanın çatısı olarak kabul ediliyor.

Everest Dağı; dünyanın en yüksek dağı biliniyor. Elbette ki bu durumun iyi bir nedeni var! Çünkü bu dağ; Nepal ile Tibet arasındaki sınırda, 8.600 metre yükseklikte bulunuyor. Bu yükseklikte, dağa tırmanmadan önce en az bir geceyi ana kampta (5.300 metre yükseklikte) geçirmeniz gerekiyor. Heyecan arıyorsanız, Everest kesinlikle size göre!

Hindistan Hep Merak Edilmiştir!

Hindistan kendine özgü kültürel yapısıyla hep merak edilmiştir. Özellikle de Tac Mahal! Tac Mahal, Babür İmparatoru Şah Cihan’ın ölümünden sonra eşi Mümtaz Mahal’in mezarı olarak yaptırılmıştır. 1648’de tamamlanan bu güzel yapı bugün Hindistan’ın en büyük turistik yerlerinden biri olmaya devam ediyor!

Avustralya’yı Keşfetmeye Başlayın!

Avusturya her ne kadar uzak olsa da bu ülke her zaman en çok merak edilen yerler arasında bulunuyor. Great Barrier Reef, Avustralya’nın Queensland kıyılarından 2.300 kilometreden fazla uzanan, dünyanın en büyük mercan resifi olarak karşımıza çıkıyor. Uzaydan görülebilecek kadar büyük olan bu masif; aynı zamanda nesli tükenmekte olan kambur balina ve yeşil deniz kaplumbağası da dahil olmak üzere çeşitli deniz yaşamına ev sahipliği yapıyor.

Sidney Opera Binası, Avustralya’nın en ikonik binalarından biridir ve aynı zamanda dünyanın en ünlü binalarından birisidir. Konserler, bale gösterileri ve daha fazlası dahil olmak üzere burada düzenlenen birçok farklı etkinlik var! Dolayısıyla günümüz itibariyle Avustralya’nın gezmekten pişman olmayacağınız yerler arasında bulunduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.

Yeni Zelanda Müthiş Bir Yer!

Henüz, Yeni Zelanda’ya hiç gitmediyseniz, mutlaka gitmelisiniz. Çünkü burası dünyanın en güzel yerlerinden birisidir. Buzullar, volkanlar, dağlar, yağmur ormanları ve çok daha fazlası var. Mesela Milford Sound! Burası, Yeni Zelanda’daki en muhteşem yerlerden biridir. Her iki tarafında yükselen kayalıklarla derin bir fiyort! Hatta yukarıdan aşağıya doğru akan şelaleleri göreceğiniz dar bir geçitten sese doğru bir tekne gezintisine bile çıkabilirsiniz.

Peru veya Brezilya’daki Amazon Yağmur Ormanları

Dünyadaki en sevilen yerlerden birisi de Amazon Yağmur Ormanlarıdır! Bu yağmur ormanı, Brezilya ve Peru’daki Amazon havzasının çoğunu kapsar. 50.000’den fazla tür dahil olmak üzere dünyadaki tüm bitki türlerinin %10’unu içeren tahmini 2 milyon kilometrekarelik alanıyla dünyanın en büyük yağmur ormanlarından biridir.

Bütün bu bilgiler ışığında şimdiye kadar gitmediğiniz için pişman olacağınız yerler söz konusu olduğu zaman karşımıza geniş kapsamlı seçenekler çıkıyor. Siz de dünyada gezilmesi gerekenler yerleri keşfedebilirsiniz. Bunun için sadece bir uçak biletiyle bile pek çok noktada gidebiliyorsunuz. Üstelik uçak biletinizi Hepsiburada Seyahat platformundan ayrıcalıklı fırsatlarla alabilirsiniz.

 

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu