SEO Analiz Nedir, Nasıl Yapılır?

Arama motoru optimizasyonu ile ilgili çalışmaların ne şekilde yürütüldüğünü ve işe yarayıp yaramadığını ölçen analizlere SEO analiz ismi verilir. SEO ile ilgili teknik ve stratejilerin ne derece etkili olduğunu görmek adına bu analizler büyük öneme sahiptir. Yeni stratejiler üretmeye ve sitenin mevcut durumunu görmeye fayda sağlayan bu analizler çalışmalarınızı daha iyi hale getirmenize yardımcı olur. Site üzerinden olumlu geri dönüşler almak ve organik trafik çekmek istiyorsanız analiz yapmayı ihmal etmemeniz gerekir. Çalışma sürecini daha verimli hale getirmek adına ücretli ve ücretsiz SEO araçları kullanabilirsiniz. Özellikle bunlar arasında yer alan Ahrefs ücretli bir uygulama olup en çok kullanılan SEO araçlarından biri olarak bilinir. Size anahtar kelime araştırması, bağlantı profili oluşturma, sıralama takibi, rakip analizi, site denetimleri gibi imkanlar sunar. Ara yüzünde Türkçe dil desteğinin bulunması sayesinde aracı rahatça kullanabilirsiniz.

SEO Analizi Nasıl Olur?

SEO analiz yaparken site içi SEO ve site dışı SEO çalışmaları ayrı ayrı yürütülür. Site içi çalışmalar yaparken site URL’si, meta başlık ve açıklamalar, breadcrumb gibi özellikler kapsamlı olarak incelenir. Bunlar kontrolden geçirilir ve bir sorun tespit edilirse düzeltilerek eksiksiz olarak çalışması sağlanır.  Site dışı SEO çalışmalarında ise siteye alınan backlinkler ile ilgili çalışmalar yapılır. Google arama sonuçlarındaki kalite puanını doğrudan etkileyen bu çalışmalarda referans siteler kontrol edilir. Sitenin zararlı olup olmadığı kontrol edilir. Eğer bu tür denetimler yapılmazsa sitenizin kalite puanı düşer ve bu durum sıralamanızı olumsuz yönde etkiler. Karşılaşabileceğiniz spam backlink çalışmalarına karşı her zaman hazırlıklı olmanızda fayda vardır.

Ahrefs ile SEO Analizi

Ahrefs nedir diye araştırdığınızda SEO konusunda sıklıkla kullanıldığını görebilirsiniz. Doğru şekilde kullanacağınız bu SEO aracı ile rakiplerinizin nasıl geri bağlantı elde ettiğini öğrenebilir, buna göre stratejilerinizi oluşturabilir ve içerik fırsatları yakalayabilirsiniz. Analiz yaparken rakip web sitesi tasarımı, çevrimdışı stratejiler, sosyal medya hesapları, anahtar kelimeler, site optimizasyon analizleri, içerik analizi gibi alanları görebilirsiniz.

SEO analiz yaparken Ahrefs kullanarak yüksek iş ve trafik potansiyeli olan kelimeleri bulup sitenizde yer verebilirsiniz. Ayrıca bu araç sitenin Google’daki performansı üzerinde etkili olan kritik SEO sorularını bulmanıza da yardımcı olacaktır. Bu gibi avantajlı özellikler sayesinde web sitenizin performansını düzenleyebilir ve daima arama sonuçlarında ilk sıralarda olabilirsiniz. Bu gibi avantajları Sem SEO aracılığıyla daha hızlı ve etkili şekilde yakalayabilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu