Semt pazarları kurulunca fiyatlar arttı

Pazarcı esnafı Cumartesi günleri semt pazarlarının kurulmaya başlamasıyla birlikte fiyatlarda artış yaşanmaya başladığını dile getirdi.

Sadece yaş sebze ve meyve satışı için haftanın tek bir günü kurulan semt pazarlarının yeniden fiyat artışına neden olduğunu dile getiren pazarcı esnafı Kemal Dilsiz “Fiyatların sürekli değişmesinden dolayı bizlerde ne yapacağımızı şaşırmışız. İş yok, yapacak bir şey de yok bu salgından dolayı. Bazı şahıslar arada fırsatçılık yapıyor bundan dolayı fiyatlar yükseliyor. Özellikle sebze hallerinde satış yapanlar. Aracı falan yok, Cumhurbaşkanı ‘Aracı’ diyor ama aradı diye arada kimse yok. Buradaki esnaf direk Anamur’dan, Antalya’dan Mersin’den yükleyip getirip sebze halinde satıyor. 2 lira aldığını 5 liraya satıyor. Vatandaşın alım gücü de yok. 5 kilogram alacağına 1 kilogram alıyor. Pazarcı kilogramda 50 kuruş kazanamazken sebze hali esnafı kilogramda 3 lira karla satıyor. Geçen hafta salatanın liste fiyatı Antalya’da 2 lira idi, burada 5 liraya elimize geçmiyor. Şanlı Urfa ve Gaziantep’te 2 lira 2 buçuk lira olan domates Adıyaman sebze hainde 4 ile 4 buçuk lira arsında değişiyor, durum bu.” dedi.

“Dünden beri fiyatlarda yükselme var”

Pazarlar kurulmadan önce fiyatların daha düşük olduğunu dile getiren esnaflardan Cengiz Kayhan “Pazarlar kapalı olduğundan dolayı fazla bir şey yapamadık. Bundan dolayı sebze ve meyve fiyatları bu arada iyice düştü, vatandaş bundan faydalandı. Dünden beri fiyatlarda yükselme var. Biz sebze halinden kaynaklandığını düşünüyoruz, onlarda Mersin’deki toptancılardan kaynaklandığını belirtiyor, arada kalmışız. Etiketlere bakıldığı zaman aşırı bir yükselme görülmüyor. Bizler elimizden geldiği kadar insanlara hizmet etmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Pazarcı esnaflarından Mehmet Kayhan ise “düne kadar fiyatlar normaldi ama dün semt pazarları açıldığı için biraz fiyatlar yükselmeye başladı. Yine de geçen haftalara göre düşüş var. vatandaş rağbet ediyor.” şeklinde konuştu.

Alış veriş için çıkan vatandaşlar ise fiyatların artmasından dolayı rahatsız olduklarını yine de almak zorunda kaldıklarını belirtti.(İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu