Samsung ve Ericsson Küresel Patent Lisans Anlaşması İmzaladı

Ericsson ve Samsung, tüm hücresel teknolojilerle ilgili patentler de dahil olmak üzere iki şirket arasında küresel patent lisansları konusunda çok yıllık bir anlaşmaya vardılar. Çapraz lisans anlaşması, 1 Ocak 2021’den itibaren ağ altyapısı ve telefon satışlarını kapsıyor. Ayrıca, Ericsson ve Samsung, mobil endüstriyi açık standardizasyonda ilerletmek ve tüketiciler ve kuruluşlar için değerli çözümler yaratmak için teknoloji işbirliği projeleri üzerinde anlaştılar.

Bu çözüm, her iki şirket tarafından Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Ticaret Komisyonu (USITC) nezdinde yapılan şikayetleri ve ayrıca birkaç ülkede devam eden davaları sona erdirir ve her iki şirketin güçlü patent portföylerinin değerini teyit eder. Anlaşmanın detayları gizlidir ve ifşa edilmeyecektir. Ericsson’un fikri mülkiyet hakları lisans gelirleri, başta yenileme bekleyen patent lisans sözleşmeleri, telefon piyasası üzerindeki jeopolitik etki, 4G’den 5G’ye teknoloji değişimi ve ileriye dönük olası para birimi etkileri olmak üzere çeşitli faktörlerden etkilenmeye devam ediyor. 2021’in ikinci çeyreğinde, 1 Ocak 2021’den sonraki satışları kapsayan yeni anlaşma dahil olmak üzere fikri mülkiyet hakları lisans gelirlerinin 2,0 b kron ila 2,5 b kron arasında olması bekleniyor.

Ericsson’un Baş Fikri Mülkiyet Sorumlusu Christina Petersson, “Samsung ile karşılıklı fayda sağlayan bir anlaşma imzalamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu önemli anlaşma, patent portföyümüzün değerini teyit ediyor ve Ericsson’un FRAND ilkelerine olan bağlılığını daha da gösteriyor.”

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu