Samsung, 2022 model TV’leri ile Düşük Karbon Sertifikası’nın sahibi oldu

16 yıldır global TV pazarında lider konumunu sürdüren Samsung, ‘Doğaya Dönüş’ vizyonu doğrultusunda geliştirdiği 2022 model TV’leri ile Carbon Trust tarafından verilen ‘Düşük Karbon (CO2)’ sertifikasına layık görüldü.  

 

Samsung, bu yıl, ‘Neo QLED 8K TV’, ‘Neo QLED 4K TV’, ‘QLED TV’ ve ‘Lifestyle Ekran’ modelleri olmak üzere 2022 TV ve ekran serisinden toplam 11 farklı model ile Carbon Trust tarafından ‘Düşük Karbon (CO2)’ sertifikası almaya hak kazandı. Samsung’un 2022 model TV’lerinin bu sertifikayı almasında, ürünlerin ağırlığının azalması ve kullanım esnasındaki düşük güç tüketimi gibi unsurlar etkili oldu.

 

Karbonsuz bir geleceğe geçişin hızlandırılması misyonuyla hareket eden, küresel iklim danışmanlığı kuruluşu Carbon Trust tarafından verilen ‘Düşük Karbon (CO2)’ sertifikası, bir ürünün karbon ayak izini ölçerken, tüm yaşam döngüsünü dikkate alıyor. Sertifika, ürünün karbon ayak izinin yıl bazında ne kadar azaldığını ortaya koyarken, uluslararası standartlara göre ürün yaşam döngüsü boyunca salınan sera gazı miktarı da değerlendiriliyor.

 

2021 yılına oranla yaklaşık 30 kat daha fazla geri dönüştürülmüş plastik kullanılıyor

Uzun bir süredir ürün inovasyonlarına öncülük eden Samsung, bu doğrultuda yeni çevresel sürdürülebilirlik teknolojileri geliştirmeye ve uygulamaya devam ediyor. Samsung'un CES 2022'deki açılış etkinliği sırasında açıkladığı “Yarın için Hep Birlikte” vizyonunu kapsamında Samsung Görsel Ekran Bölümü, üretim süreçlerinde 2021 yılına oranla yaklaşık 30 kat daha fazla geri dönüştürülmüş plastik kullanma kararı aldı. Bu kararı 2022 itibarıyla uygulamaya koyan şirket ayrıca, 2025 yılına kadar tüm cep telefonlarında ve ev aletlerinde geri dönüştürülmüş malzemelerin daha yüksek oranlarda kullanacağını açıkladı.

 

Ambalajlarda 90 oranında daha az mürekkep kullanılırken, zımba kullanımı kaldırıldı

Samsung, öte yandan ürünlerin yaşam döngüleri boyunca çevreye etkisinin en aza indirilmesi için çeşitli projeleri devreye almaya devam ediyor. Samsung’un TV ürün ambalajlarını çok yönlü ev eşyalarına dönüştürmeye imkân sunan ‘Ekolojik Ambalaj’ programı da bu yıl yenilendi ve ambalajlarda 90 oranında daha az mürekkep kullanıldı. Ayrıca, üretim esnasında zımba kullanımı da tamamen kaldırıldı. 

 

‘SolarCell Uzaktan Kumanda’ ile pil atığını ortadan kaldırıyor

Samsung’un yerleşik güneş panelleri sayesinde pil atıklarını ortadan kaldıran SolarCell Uzaktan Kumanda ürünü, daha da geliştirilerek tüm 2022 model TV’lerde kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Buna ek olarak Samsung, ‘okyanusa bağlı plastikten’ geri dönüştürülmüş bir malzeme üreterek, bunu 2022 model yüksek çözünürlüklü S8 akıllı monitörlerinde kullanmaya başladı.

 

Samsung Electronics Görsel Ekran Bölümü Başkan Yardımcısı ve Ar&Ge Ekibi Başkanı Seokwoo Yong, konuyla ilgili olarak, “16 yıldır global TV pazarı liderliğini elden bırakmayan Samsung olarak, yalnızca teknolojik ilerlemeye değil, aynı zamanda insan odaklı teknolojiler ve çevreyle ilgili inovasyonlara da odaklanıyoruz. ‘Doğaya Dönüş’ vizyonumuz çerçevesinde sürdürülebilirlik inisiyatiflerini ve çevreci faaliyetleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu