Sahibinden Araba İlanı Verirken Fiyat Nasıl Belirlenmelidir?

Aracınızın 2.el piyasa değeri hakkında doğru bir değerlendirme yapabilmek için bu içeriğimizi dikkatli okumanızda yarar var. 2.el araba ilanı ver dedikten sonra en doğru fiyatlamayı yapmanın hızlı ve karlı satış yapmanız için en belirleyici etmen olduğunu unutmayınız…

Araba İlan Verirken Bu Kıstasları Göz Önüne Alın!

1- Aracınızla Aynı Model Olan Diğer İlanları İnceleyin!

Aracınızın 2.el piyasa değeri hususunda piyasa araştırması yapmanız öncelikli yapmanız gerekenler arasında yer almaktadır. Aracınızla aynı marka ve model sahibinden araba ilanlarına göz atın. Bu ilanlardaki açıklamalara dayanarak aracınızın artı ve eksi özelliklerini baz alarak ne tür fiyatlama yapacağınızı öğrenebilirsiniz.

2- Aracınızın Modelinin En Çok Hangi Aylarda Satışının Hızlandığını Araştırın!

2.el araba ilanı fiyatı belirlerken kıstasa alınabilecek ikinci önemli detay da zamandır. Aracınızın modelinin hangi aylarda daha hızlı bir satış grafiği yakaladığını öğrenir iseniz o aylarda ilan açıp çok daha yüksek fiyatlardan aracınızı satabilme olanağına erişebilirsiniz. İkinci el araçlara olan ilginin yılın son aylarında azaldığını unutmayın. Çünkü bu aylarda sıfır araç fiyatlarında ciddi indirimler olmaktadır. Bu aylarda düşük kar marjları ile aracınızı satmak istemiyorsanız beklemenizi öneriyoruz.

3- Aracınızın Km’sine Göre Fiyatlama Yapın!

Sahibinden araba ilanı vermek istiyorum diyorsanız aracınızın km’sinin kritik bir öneme sahip olduğunu unutmamalısınız. Aracın ilk sahibi sizseniz çok büyük bir ihtimalle araç çok fazla km yapmadığından dolayı satış fiyatınızı km’si düşük olan aynı model araçlara nazaran yüksek tutabilirsiniz.

4- Aracın Yakıt ve Vites Türü de Fiyatlama da Önemlidir!

2.el piyasa değeri belirlenirken dikkat edilecek önemli ayrıntılardan bir tanesi de aracın yakıt ve vites türüdür. Aracın otomatik mi yoksa manuel vitese sahip olup olmadığı, aracın dizel, LPG, benzinli veya elektrikli yakıt türüne sahip olup olmadığına göre fiyatlandırma yapılmalıdır.

5- 2.l Piyasa Değeri Belirlenirken Hasar Geçmişi Kritik Bir Öneme Sahiptir!

2.el araba fiyatlarını etkileyen en önemli detay aracın hasar geçmişinin bulunup bulunmadığıdır. Çok fazla kaza görmeyen bir araca sahipseniz güzel fiyatlar ile aracınızı satabilmeniz kolaylaşır. Ancak arabanız ciddi hasar kaybına sahip bir araçsa düşük fiyatlarla dahi ilana koysanız uzun bir süre satılmama durumu ortaya çıkacaktır.

Sahibinden araba ilanı ver dedikten sonra bu 5 kıstası göz önüne almanın yanı sıra aracın rengini, üretim yılını ve kasa tipi gibi özelliklerini de fiyat belirleme konusunda kriter olarak belirlemeniz oldukça yararınıza olacaktır…

Peki araba ilanımı nereden verebilirim diyorsanız. 2elotoaraba.com size bu konuda yardımcı olabilir.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu