Saçlarınıza Hak Ettiği Değeri Verin

Saçlarda kendini gösteren dökülme sorunu yalnızca kadınların değil erkeklerin de en büyük kabuslarından bir tanesi. Konu hakkında yapılmakta olan araştırmalar sonucunda da görülebileceği üzere saç dökülmesi pek çok farklı nedene bağlı olarak her dönemde ortaya çıkabilmektedir. Yapılan incelemeler sonrasında da düşünülebileceği üzere günlük 100 ila 150 tel saç dökülmesi normaldir. Ancak bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli detay, dökülen bu saçların yerine yenilerinin çıkıp çıkmadığıdır. Çünkü saçlar dökülmeye başladıktan sonra yerine yenileri çıkmıyorsa bu sefer ortaya kelleşme problemi çıkmış olacaktır. Saç tedavisi Mersin uygulaması ile beraber ise artık saçlarda ortaya çıkan sorunlar tarihe karışmış olacaktır.

Saçlarda Dökülme Neden Olur?

Saç dökülmesi sorunu cinsiyete, yaşa, dış etkenlere ve hormonal nedenlere bağlı olarak değişim göstermektedir. Fakat genel olarak saçlarda dökülme sorunu cildin alt kısmında yer alan yağ bezelerinde kendini gösteren bozukluklar ile başlamaktadır. Bu yağ bezeleri sebum olarak adlandırılan madde sayesinde yağ salgılar. Eğer ki yağlanma oranı fazla bir hale gelmeye başlarsa ortaya saç dökülmesi sorunu çıkmaya başlar. Saç tedavisi Mersin uygulaması ile beraber ise bu durumun önüne geçilmesi hedeflenir.

Yağ salgılanmasının çok fazla olmasının yanı sıra kansızlık, demir eksikliği, şeker hastalığı, üst solunum yolunda enfeksiyon, şeker hastalığı, tiroit düzensizliği gibi etkenlerden kaynaklı da saçlarda ciddi anlamda dökülmeler ortaya çıkar. Aynı zamanda gebelik ve emzirme dönemindeki kadınlar da bu zaman aralığında saçlarının çok fazla dökülmesinden şikayetçi olurlar. Onların saç dökülmesi yaşamasındaki en temel sorun ise hormon değişikliğidir. Kimi insanlar saç tedavisi Mersin uygulamasından önce bu sorunu gidermek adına kendi kendine çeşitli uygulamalar yapmaktadır. Fakat yapılan bu uygulamalar ne yazık ki istenilen etkilerin ortaya çıkmasını sağlamaz. Çok daha başarılı sonuçları elde etmek isteyenler ise https://www.karakucakklinik.com/ bünyesinde yapılan tedavi ile beraber her zaman arzu ettikleri saçlara sahip olabileceklerdir.

Saç Tedavisinde Kullanılan Yöntemler

Birçok kişinin saç tedavisi Mersin konusunda yaptıkları araştırmalar esnasında karşılarına PRP yöntemi çıkmaktadır. Bu uygulama için kişinin kendi kanı kullanılmaktadır. Alınacak olan kan örneği plateletlere ayrılır. Daha sonrasında ise kişiye enjekte edilir. Bu uygulamanın temelinde doku yenileme amacı bulunmaktadır. Yaklaşık olarak 30 dakika süren uygulama esnasında ise kişi hiçbir şekilde ağrı ya da acı hissini yaşamamaktadır. Uygulamanın kaç seans ile beraber arzu edilen sonuçları elde etmeyi sağlayacağı ise saç dökülmesinin oranına bağlıdır. Seansların arasında en az 15 gün beklenecektir. Etkisini başarılı bir şekilde gösteren bu uygulamanın sonrasında tedavinin kendini koruması adına yılda bir kere bu uygulama yine yaptırılabilecektir.

Bunun yanı sıra saç tedavisi Mersin uygulamaları içerisinde yer alan mezoterapi de yine ortaya etkili sonuçların çıkmasını sağlamaktadır. Saç mezoterapisi ile beraber saçın gereksinimi olan protein, mineraller ve vitaminler saçlı derinin içerisine oldukça ince olan iğneler aracılığıyla enjekte edilmektedir. Böylece kıl köklerindeki dokular uyarılarak canlandırılmaktadır. Regenera Activa ise son dönemlerin gözde uygulamalarından bir tanesi olarak bilinmektedir. FDA ve CE onaylı olan bu teknik ile kişiden alınan dokular yine kişilere enjekte edilmektedir. Yapılacak olan bu işlemler esnasında uygulamanın yapıldığı bölgedeki öncül hücrelerin sayısının arttırılması sağlanmaktadır. Onarım sürecinin başlaması ile beraber ise yapılacak tedavinin sonucunda kılcal damarlar yenilenecek ve ortaya istenilen sağlıklı saçlar çıkmış olacaktır.

Bu alanda uzman olan kişilerin yapmış olduğu saç tedavileri ile beraber artık insanların en büyük sorunlarından biri olan saçların dökülmesi sorunu başarılı bir şekilde ortadan kaldırılacaktır.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu