Putin: ABD ile ilişkilerimiz son yılların en düşük seviyesinde

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Washington ile Moskova arasındaki ilişkilerin ‘son yılların en düşük seviyesinde’ olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı’nın, kendisini ‘katil’ olarak nitelendirmesini değerlendiren Putin, “Görev sürem boyunca, her türlü bahane ve gerekçeyle, farklı çapta ve şiddette her çeşit açıdan ve alandan saldırılara alıştım ve hiçbiri beni şaşırtmıyor.”

Rusya lideri, “(Biden) Farklı bir insan, evet, bazı avantajlar ve dezavantajlar var, ancak benim büyük umudum görevdeki ABD Başkanı tarafından herhangi bir dürtüye dayalı eylemin olmayacağı” diye konuştu.

Putin, Moskova’nın Tahran’a bölgedeki askeri hedefleri izleyebilmesini sağlamak için İran’a gelişmiş bir casus uydu tedarik etmeye hazırlandığı yönündeki iddiaları yalanladı.

“İran ile askeri ve teknik iş birliği de dahil olmak üzere iş birliği planlarımız var” diiyen Putin, “Tek kelimeyle yalan haber. En azından, bu tür şeyler hakkında herhangi bir şey bilmiyorum, bunun hakkında konuşanlar muhtemelen daha fazlasını biliyorlardır. Bu tam anlamıyla saçmalık, çöp.” ifadelerine yer verdi.

Rusya’nın İran’a aylar içinde devreye sokulabilecek yüksek çözünürlüklü kameralarla donatılmış Rus yapımı ‘Kanopus-V’ tipi uydu tedarik edeceği öne sürülmüştü. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu