Pehlivan’dan Anneler Günü Kutlaması

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Annelerimiz bizim içimizdeki bahar, insan oluşumuzun sebebi, mukaddes bir vatan ve hiç tükenmeyen sevdadır. İşte tüm bu sebeplerle yaşadığımız toprakların ismi ‘Anadolu’dur. Bizlere bitip tükenmeyen sevgi, şefkat, sonsuz sabır ve fedakarlığın ne olduğunu her fırsatta gösteren, başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere bütün annelerimizin ve annelik hisleriyle dolu tüm kadınların Anneler Günü'nü kutluyorum. Rabbim başımızdan eksik etmesin” dedi.

 

Kıymet Anne’yi ziyaret etti

 

Önceki gün Menemen’in Seyrek Mahallesi’nde yaşayan 97 yaşındaki Kıymet Yalçıntaş’ı ziyaret eden Pehlivan, Kıymet Hanımın ellerini öptü. Mahalle ziyaretleri sırasında mutlaka yaş almış anneleri ve babaları ziyaret etmeye özen gösterdiklerini kaydeden Başkan Vekili Pehlivan, “Büyüklerimizle sohbet etmek çok önemli. Her sohbetimizde mutlaka bir şeyler öğreniyoruz.  Belleğimiz, hafızamız onlar. Sevgi ve şefkat kaynaklarımız ve hatıralarımız yine onlar. Bugün Seyrek 85’inci Cumhuriyet Mahallesi eski muhtarlarımızdan Şükrü Yalçıntaş’ın Annesi Kıymet Annemizin elini öpmeye geldik. 97 yaşındaki Annemizin, duasını aldık. Her fırsatta ziyaretlerimize devam ediyoruz” diye konuştu.

 

Hiç tükenmeyen sevda

 

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, bir insanın gerçekten mutlu bir geleceğe sahip olabilmesinin yolunun annelerin yüreklerini kazanmaktan, annelerin yüzünü güldürmekten geçtiğine dikkat çekti. “Bu nedenle anneleri mutlu etmek, annelerin yüreklerini sevgiyle doyurmak, nefes aldığımız her gün annelerin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin görevidir'' diye konuşan Pehlivan, şöyle devam etti; “Bu Pazar Anneler Günü’nü kutlayacağız. Bugün Kıymet Annemizin ellerini öpmek daha da büyük bir mana kazandı. O’nun hayır duasını almak, O’nunla sohbet etmek çok değerli. Annelerimiz bizim içimizdeki bahar, insan oluşumuzun sebebi, mukaddes bir vatan ve hiç tükenmeyen sevdadır. Dünyada yapılan bütün güzel işlerin altında mutlaka bir kadın veya bir anne eli bulabilirsiniz. Bizler varsak eğer, bu varlığımızı annelerimize borçluyuz. Eğer bizler bir şeyler becerebiliyorsak bu eserin gerçek sahipleri de yine annelerimizdir. Bizim kültür dairemiz içinde annelik kavramı çok önemlidir. Biz öyle bir milletiz ki vatanımıza “Anadolu” diyoruz. Bizim için Annelerimizin önemi vatanımız kadar önemlidir.  Bu vesile ile bizlere bitip tükenmeyen sevgi, şefkat, sonsuz sabır ve fedakarlığın ne olduğunu her fırsatta gösteren, başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere bütün annelerimizin, annelik hisleriyle dolu tüm kadınların Anneler Günü'nü kutluyorum…

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu