Ömer Çelik: Suriye ile diyalog kapılarını yeniden açmak bölge için zorunlu

AK Parti Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Süreç uzadıkça terör örgütleri bölgeye daha çok yerleşmeye başlıyor. Bu nedenle Suriye ile görüşmek, diyalog kapılarını yeniden açmak bölge için zorunlu açılım olarak gündeme geliyor." dedi.

AK Parti Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Süreç uzadıkça terör örgütleri bölgeye daha çok yerleşmeye başlıyor. Bu nedenle Suriye ile görüşmek, diyalog kapılarını yeniden açmak bölge için zorunlu açılım olarak gündeme geliyor.” dedi.

AK Parti Parti Sözcüsü Çelik, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Türkiye’nin sınırında terörle mücadele operasyonları yapılmasaydı, sınırın dibinde terör yapıları birer devletçik şeklinde var olacaktı.” diyen Çelik, “Biz ya buna göz yumacaktık ya da bu yapıları yok edecektik. DAEŞ ile ilgili operasyon yapınca bir destek geliyor ama PKK operasyonlarında gelmiyor” diye konuştu.

Suriye ve Irak’taki hareket tarzına bakıldığında PKK’nin, örgütü aşan bir akıl tarafından yönlendirildiğinin görüldüğünü belirten Çelik, “Rusya-Ukrayna Savaşı ortaya çıkmasaydı, bizim sınırlarımızdaki hareketlilik, tehdit daha da büyüyecekti. Neticede sınırımızdan itibaren 30 kilometre derinlik dâhil olmak üzere, tehdit olduğunda Türkiye açısından tercih değil varoluşsal zorunluluktur bunu vurmak ve dağıtmak. Hiç kimsenin ‘Bu terör örgütü değildir.’ diye argümanı söz konusu olamıyor. Türkiye’nin bu şekilde terör örgütleriyle muhatap olması durumunda, 30 kilometre derinlik dahil, bunu vurmaktan ve dağıtmaktan başka bir seçeneği yoktur.” ifadelerini kullandı.

Çelik, “Türkiye’nin milli güvenliği sağlaması açısından bu askeri operasyonlar kuşkusuz sürdürülecektir. Bu süreç uzadıkça terör örgütleri daha çok yerleşmeye başlıyor. Buradaki bilinen devlet ve toplum yapıları büyük tehditle karşılaşıyor. O zaman Suriye ile görüşmek, diyalog kapılarını yeniden açmak bölge için zorunlu açılım olarak gündeme geliyor” şeklinde konuştu.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu