Müslüman Alimler Birliği: İşgalcilerle iş birliği yapan Arap ülkeleri haram işliyor

Dünya Müslüman Alimler Birliği, bazı Arap ülkelerin, Müslümanları katleden işgalci siyonistlerle iş birliği yapmasının şer’i olarak haram olduğunu belirtti.

Alimler Birliği yaptığı açıklamada, Müslümanların siyonist işgal rejiminden görmüş olduğu bütün zulme rağmen bazı Arap ülkelerin, onlarla iş birliği yapmalarını çirkin bir davranış olarak niteledi.

Alimler Birliğinin Genel Sekreteri olan Prof. Dr. Ali Karadaği adına yapılan açıklamada, “Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Fas gibi ülkelerin işgalci siyonist rejimle iş birliği anlaşmaları ve pratiğe dönük adımlar atmada çılgınca koşmaları, çirkin bir iştir ve şer’i açıdan da haramdır. Hazreti Ömer’in, Selahaddin-i Eyyubi’nin ahitlerine ve Filistin halkının haklarına ihanettir.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Birliğin; Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin davasına desteğinin devam edeceği siyonist çete işgaline ve kim olursa olsun işgal rejimiyle girilecek normalleşme sürecine karşı mücadele edeceği vurgulandı.

Açıklamada, Birliğin daha önce de “normalleşme” anlaşmalarına defalarca karşı durduğu ve çalışmalar yaptığı hatırlatılarak Filistin meselesindeki aynı hassasiyetlerinin devam edeceği kaydedildi. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu