Manş Denizi’nde meydana gelen göçmen faciasında can kaybı artıyor

Fransa’dan Manş Denizi üzerinden İngiltere’ye geçmeye çalışan düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 31 göçmenin hayatını kaybettiği belirtildi.

Fransa İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, düzensiz göçmenlerin Fransa’nın Calais kentinden Manş Denizi üzerinden tekneyle İngiltere’ye ulaşmaya çalıştığı açıklandı.

Fransa’nın Calais kentine giden İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Fransa’dan Manş Denizi üzerinden İngiltere’ye geçmeye çalışan ve düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu yaşamını yitiren düzensiz göçmenlerin sayısının en az 31 olduğunu bildirdi.

Düzensiz göçmenlerin tekneyle geçişini sağlamaya çalıştığı gerekçesiyle 4 kişinin gözaltına alındığı bilgisini paylaşan Darmanin, olayın sorumlularının bu kişiler olduğunu söyledi.

Calais’de bulunan ve kötü şartlar içinde yaşam mücadelesi veren çok sayıda düzensiz göçmen, İngiltere’ye gitmeye çalışıyor.

Fransız yetkililerin verilerine göre, bu yılın başından bu yana 31 bin 500 düzensiz göçmen Fransa’dan İngiltere’ye geçmeye çalıştı. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu