Liposuction İle Yağlara Savaş Açın!

Kilo vermek ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak çoğu kişinin hayalidir. Fakat çoğu zaman düzenli spor ve dengeli beslenme düzenine rağmen vücudun belli başlı bölgelerinde yağ birikimleri meydana gelebilir. İşte liposuction yöntemiyle bu fazla yağlarınızdan kurtulabilirsiniz.

Liposuction, vücudun belli başlı kısımlarında oluşan fazla yağların vücuttan alınması uygulamasına verilen isimdir. Genellikle spora ve diyete rağmen gitmeyen inatçı yağların alınması için uygulanır.

Liposuction uygulaması nedir?

Liposuction, bir obezite tedavisi değildir. Şişman insanlar için uygulanan bir işlem de değildir. Liposuction, daha çok diyet ve sporla kurtulamadığınız inatçı yağların alınması operasyonudur. Liposuction ile vücudunuz daha şekilli ve estetik bir görünüm kazanır. Cerrahi bir işlemdir. Liposuction daha çok karın bölgesine uygulanır. Karın bölgesi dışında basen, kalça veya diz gibi yağlanmaların sık olduğu bölgelere de uygulanmaktadır.

Liposuction neden uygulanır?

Liposuction uygulaması yapılmadan önce hastaya işlem hakkında detaylı bilgi verilmelidir. Aynı şekilde doktor da hastanın beklenti ve arzularını dinlemeli, ona bu doğrultuda yön vermelidir. Bu şekilde karşılıklı iletişim sağlanarak daha başarılı sonuçlar alınabilir.

Liposuction yanlış bilinenin aksine bir kilo verme yöntemi veya obezite tedavisi değildir. Kilo vermek isteyen insanlar liposuction yaptırmalı gibi bir tez yoktur. Liposuction bölgesel incelme vücudu şekillendirme için kullanılan, vücudun fazla yağlardan arındırılması işlemidir.

Liposuction için en doğru aday kimlerdir?

Liposuction uygulaması diyet ve sporla dahi gitmeyen bölgesel yağlanmaya sahip kişiler için en doğru uygulamadır. Bunun dışında kişinin herhangi bir sağlık problemi olmaması, hamile olmaması ve emzirme döneminde olmaması da gerekir. Ek olarak hastanın şeker hastası olması, bağışıklığında sorun olması veya kan dolaşımında problem olması gibi birtakım faktörler var olmuşsa bu durumda işlemi yaptırmadan önce doktora başvurmak gerekir.

Liposuction nasıl uygulanır?

Liposuction uygulaması yapılırken tedavi bölgesine 1 ila 2 mm arasında kesiler yapılır. Bu kesiler yardımıyla ince kanüller eşliğinde yağ dokusuna ulaşmak mümkündür. Bu yağ dokular parçalanır ve vücuttan atılır.

Bu işlem klasik liposuction olarak adlandırılır. Bir de lazer liposuction işleminden bahsetmek mümkündür. Lazer liposuction ile yağ dokusu lazer cihazının yaydığı ısı nedeniyle parçalanır ve böylece yağ doku vücuttan kanüller eşliğinde atılır. Vaser liposuction yönteminde ise yağ dokusu ses dalgaları yöntemiyle parçalanarak yine kanüller eşliğinde vücuttan atılması sağlanır.

Hangi bölgelere liposuction yapılır?

Liposuction genel olarak vücudun her kısmında rahatlıkla uygulanabilen bir işlemdir fakat özellikle yoğun olarak uygulandığı belli başlı yerler vardır. Bu yerlerin başında karın bölgesi gelmektedir. Karın bölgesi en çok yağlanmanın oluştuğu bölgelerdendir. Karın bölgesi dışında basen, bacak, dizler, bel ve sırt gibi vücudun fazla yağ toplayan diğer bölgelerine de liposuction uygulanır.

Liposuction kilo verdirir mi?

Hayır. Liposuction yanlış bilinenin aksine bir kilo verme yöntemi değildir. Obezite tedavisinde de kullanılmaz. Eğer fazla kilonuz var ise ve liposuction uygulamasından yaptırmak istiyorsanız öncelikle fazla kilolarınızdan kurtulmanız gerekecektir. Liposuction, düzenli beslenme ve sporla gitmeyen fazla yağlardan ve bölgesel yağlanmadan kurtulmanın çaresidir. Kilo verdirmez.

Liposuction uygulaması öncesi süreç nasıldır?

Liposuction uygulaması mutlaka alanında uzman tecrübeli bir plastik cerrah tarafından yapılmalıdır. Hastanın beklenti ve arzuları doktor tarafından detaylıca dinlenmeli, aynı şekilde doktor da hastayı iyice bilgilendirmelidir. Bu doğrultuda uygulanacak liposuction tekniğine karar verilmelidir.

Liposuction uygulamasından sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Liposuction uygulamasından sonra hastalar birkaç gün sonrasında hemen gündelik yaşamına geri dönerler. İşlemden iki hafta sonra ise spor ve günlük aktivitelere başlayabilirler. Uygulama sonrasında özel korseler kullanılarak daha hızlı iyileşme sağlanması amaçlanır. Liposuction uygulamasından sonra hastanın vücudundaki sıvı miktarı düzenli olarak takip edilmelidir. Çünkü kişi işlem esnasında belli bir miktarda sıvı kaybı yaşar. Bu nedenle operasyon sonrası ilk gün hastanede takipte tutulması gerekmektedir.

Operasyon sonrasında tedavi bölgesinde geçici olarak meydana gelen şişme, morarma veya hissizlik oluşabilir. Birkaç hafta sonra bu sorunların hiçbiri kalmayacaktır.

Liposuction sonrasında doktorun tavsiyelerine muhakkak uyulması gerekir. Uygulama sonrasında eski düzene dönmek sizin için yararlı değildir. Uygulamanın kalıcılığını koruması adına mutlaka düzenli beslenme ve rutin bir spor programına dikkat edilmesi gerekmektedir. Eğer uygulama sonrası kilo alımı yaşanırsa liposuction uygulaması kalıcılığını kaybeder.

Liposuction uygulaması zararlı bir işlem midir?

Liposuction cerrahi bir işlemdir ve estetik amaçlı yapılan bir operasyondur. Bu nedenle mutlaka ciddiye alınması gerekir. Her cerrahi işlemin kendi içerisinde birtakım riskleri ve yan etkileri bulunmaktadır. Bu nedenle liposuction uygulaması için kesinlikle zararlıdır ve kesinlikle yararlıdır gibi bir yorum yapmak söz konusu değildir. Nadir de olsa liposuction sonrasında oluşabilecek birtakım komplikasyonlar bulunur. Bu sebeple bu uygulamanın mutlaka ama mutlaka uzman bir cerrah tarafından uygun hijyenik koşullarda ve doğru ekipman ile gerçekleştirilmesi önemlidir. Böylece yan etki riski azalır ve daha tatmin edici sonuçlar alırsınız.

Liposuction türleri nedir?

Liposuction uygulanırken genellikle lazer cihazlarından yardım alınır. Bu lazer cihazları kanama riskini azaltan, cildi sıkılaştıran, cilt altındaki fazla yağın daha kolay parçalanmasını sağlayan cihazlar olmaktadır. Halk arasında ise daha çok vaser liposuction ve lazer liposuction olarak bilinir. Fakat yağın az olduğu kısımlarda lazere gerek yoktur. Genellikle bu bölgelerden ince kanüller veya vakum yardımıyla fazla yağ alınır.

Liposuction fiyatları ne kadar?

Liposuction fiyatları uygulamanın yapıldığı bölgeye, uygulamayı yapan uzman hekime ve uygulamanın yapılacağı hastaneye göre değişiklik gösterir. Bu nedenle bu işlem için net bir sayı vermek doğru değildir. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle 0212 241 46 24 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak badem göz estetiği fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu