Laboratuvarlarda Yangın Söndürme Sistemleri Seçimi

Yangınla mücadele söz konusu olduğunda her ortamdaki yangın önemli olmakla birlikte laboratuvarlarda meydana gelebilecek yangınlar için çok daha önemli ve kapsamlı mücadele gerekir.

Gerek Laboratuvarlarda meydana gelecek olan yangın tehlikesi öncesinde ve gerekse yangın esnasında yapılması gereken tüm çalışmalarda Evenos Yangın Güvenlik Sistemleri ve Ürünleri ile üstün hizmet anlayışı ile görev yapılıyor. Söz konusu Evenos Yangın Güvenlik Sistemleri, profesyonel hizmet anlayışı ile novec 1230 yangın söndürme sistemi ve diğer temiz gazlı söndürme sistemleri ile bu alanda büyük başarılara imza atıyor.

Laboratuvar Yangınlarının Özellikleri

Laboratuvarlarda meydana gelebilecek olan yangınlar, yanan maddenin özelliklerine ve yangın yerinin özelliklerine göre genel olarak 5 farklı tipte ele alınır.

Yangınlar tiplerine göre genel olarak şu faktörlere göre değerlendirilir;

  • Yangınla yapılacak olan mücadele yöntemi
  • Yangınla mücadele sistemleri ve yangın söndürme
  • Yanıcı ve alev alıcı maddelerin cinsi
  • Yangın tehlikesinin meydana geldiği yerin özellikleri
  • Yangın alanının yangına tepki verme özelliği

Söz konusu bu faktörler yangınla yapılacak olan mücadelenin ve kullanılacak söndürme sistemlerinin özelliklerini de belirler. Bu anlamda laboratuvarlarda meydana gelebilecek yangınlar, alanın özelliği ve laboratuvarlarda bulunması muhtemel malzemelerin özelliği açısından son derece önemlidir. Evenos Yangın Güvenlik Sistemleri, profesyonel çalışanları ve üstün yetenekli söndürme sistemleri ile laboratuvarlar için temiz gazlı söndürme sistemleri de geliştirerek üstün hizmetler vermektedir.

Gazlı Yangın Söndürme Sistemlerinin Özellikleri Nelerdir?

Yangınların büyümesine sebep olan en temel madde oksijendir. Söz konusu gazlı yangın söndürme sistemlerinin ise en temel çalışma prensibi yanan madde ile oksijen bağlantısının kesilmesidir.

Bu konuda Evenos Yangın Güvenlik Sistemleri, laboratuvarlar için geliştirdiği sistemlerle hem laboratuvarların söndürme işleminden zarar görmemesini hem de en kısa sürede yangına müdahale edilmesini sağlıyor. Gazlı söndürme sistemleri, yanıcı madde ile oksijen arasındaki bağlantının yanıcı olmayan gazlarla kesilmesi mantığı ile üretilen sistemlerdir. Gazlı söndürme sistemleri, yangınla mücadele sırasında insanları boğucu veya yakıcı bir etkiye sahip olmayacaktır.

Fm 200 Gazlı Söndürme Sistemi Neden Tercih Edilir?

Evenos Yangın Güvenlik Sistemleri, üstün kaliteli çalışmaları ile yangınlar meydana gelmeden önce gerekli tüm önlemlerin alınmasını ve erken yangın teşhis sistemlerini başarıyla kullanıyor. Bu anlamda kullanılan fm 200 yangın söndürme sistemi insanlar için elektriksel olarak iletken olmayan, temiz, renksiz, çevre dostu ve zararsız bir yangın söndürücüdür. Karbon, flor ve hidrojenden oluşan FM 200, alevleri önce ısıyı emerek söndüren ve hiçbir kalıntı bırakmayan bir yangın söndürücüdür. Bu sayede yangın sonrası oluşacak iş, zaman ve ekipman kayıpları en aza indirilmektedir.

FM 200 gazı 700 °C’den yüksek bir sıcaklıkta kullanıldığında, gaz bileşiğini oluşturan maddelerin (hidrojen ve florin) bozulması nedeniyle tehlikeli hale gelir. Bu işlevi nedeniyle yanma sırasında 700 C°’den yüksek sıcaklık oluşturmayan maddeleri söndürmek için kullanılır.

  • FM 200 gazlı söndürme sistemleri kullanım sonrası temiz bir ortam bıraktığı için elektrikli ve elektronik sistemlerde kullanılmakla birlikte en çok kullanıldığı alanlar şunlardır;
  • Laboratuvar yangın söndürme sistemlerinde
  • Veri işleme ve hayati öneme sahip merkezi odalarda
  • Arşiv odalarında
  • Müzeler, sanat galerileri ve değerli eşyaların bulunduğu alanlarda
  • İlaç ve sağlık kurumlarında

Bunların yanında Evenos Yangın Güvenlik Sistemleri, FM 200 gazlı söndürme sistemlerini telekomünikasyon tesislerinde de başarıyla kullanıyor.

Novec 1230 Gazlı Söndürme Sistemleri Nedir?

Novec 1230 gazı, halon gazının yerini almak üzere geliştirilmiş bir yangın söndürücüdür. Oksijen konsantrasyonunu çok kısa sürede azaltarak yangınla mücadeleyi sağlar. Novec 1230, 3M şirketi tarafından icat edildi ve karbon, flor ve oksijen içeriyor. Genellikle yangın sprinklerlerinden gelen suyun pahalı ekipmanlara zarar vereceği veya su bazlı yangından korunmanın pratik olmadığı müzeler, sunucu odaları, bankalar, laboratuvarlar, temiz odalar ve hastaneler gibi yerlerde kullanılır.

Kullanımı ve işlevleri FM 200’e çok benzeyen Novec 1230 gazlı söndürme sistemleri de yine Evenos Yangın Güvenlik Sistemleri tarafından başarılı ve etkili şekilde kullanılan bir sistemdir. Varillerde sıvı halde taşınabildiği için uluslararası taşımacılık için çok uygundur. Bu özelliğinden dolayı yangın söndürme sisteminin dolum işlemleri daha düşük maliyetle ve daha hızlı yapılabilmektedir.

Novec 1230 gazlı söndürme sistemleri en yaygın ve güvenli olarak, kimyasal endüstrilerde, tüm elektrik ve elektronik sistemlerde, jeneratör, havalandırma üniteleri, kompresörlerde, gemilerde, kargoda, makine dairelerinde ve depolarda, gsm bağlantı istasyonlarında ve banka veri merkezlerinde kullanılıyor.

Laboratuvar ve diğer tüm önemli birimler için yangın söndürme, önleme ve önceden yangının tespiti için üstün hizmetler sunan Evenos Yangın Güvenlik Sistemleri başarılarıyla adından sıkça söz ettiriyor.

Neden Evenos Yangın Söndürme?

Evenos Yangın Güvenlik Sistemleri, laboratuvarlarda meydana gelmesi muhtemel tüm yangınlar için önceden gerekli tüm tedbirleri ve güvenlik önlemlerini uluslararası talimatlara göre büyük bir hassasiyetle alıyor. Bu kapsamda FM 200 Gazlı Söndürme sistemlerini ve diğer tüm sistemleri başarılı ve kaliteli hizmet anlayışı ile sürdürerek en etkili sonuçların alınmasını sağlıyor.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu