Kontrol altına alınan Mersin’deki orman yangında 4 kişi gözaltına alındı

Bakan Pakdemirli, Mersin’deki ve Hatay’daki orman yangınlarıyla ilgili Mersin’de gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Mersin’deki orman yangınından etkilenen Pembecik Mahallesi’nde 81 hanenin tedbiren boşaltıldığını hatırlatan Pakdemirli, sakinlerin evlerine döndüğünü söyledi.

Yangında can ve mal kaybının olmadığını belirten Pakdemirli, “İlk belirlemelere göre 1 metruk evde hasar var. Bir konut az hasarlı, 2 ağır hasarlı müştemilat var ve bazı seralarda da hasar var.Tarım arazilerindeki hasar tespit çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak.” dedi.

Mersin’deki yangında 1500 hektar alanın zarar gördüğünü söyleyen Pakdemirli, “Yangının enerji nakil hattından kaynaklandığı şüphesiyle 4 kişi gözaltına alınmış durumda. Soruşturmaları devam ediyor.” bilgisini verdi.

Pakdemirli, iki gün önce çıkan orman yangınlarının kontrol altına alındığını kaydetti.

Hatay’daki orman yangını

Hatay’da 2 gündür süren orman yangına ilişkin bilgilendirmede bulunan Pakdemirli, “1 uçak, 4 helikopter, 64 arazöz, 12 iş makinası ve 140 personelle yangına müdahale sürüyor. Yangında yaklaşık 200 hektar alan etkilendi. Bir kısmı örtü yangını.”

Hatay’da yolların olmaması, arazisin sarp olması, sıcaklığın yüksek olması, nemin düşük ve rüzgar olmasının yangınların seyrini negatif yönde etkilediğine dikkat çeken Pakdemirli, “Hatay’da can ve mal kaybımız yok. Yangının çıkış sebebiyle ilgili kolluk kuvvetlerimiz araştırmalarına devam ediyor.” İfadesini kullandı.

Pakdemirli, yanan bölgelerin tekrardan ağaçlandırılacağını vurguladı. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu