Kolombiya’daki gösterilerde ölü sayısı 19’a yükseldi

Kolombiya’da, 28 Nisan’dan bu yana ülke genelinde düzenlenen protestolarda 1’i polis 19 kişi öldü, 846 kişi yaralandı.

Protestoların merkezi konumundaki, başkentin tarihi Bolivar Meydanı’na yürüyen göstericiler, ellerindeki döviz ve pankartlarla Devlet Başkanı Ivan Duque’nin ekonomi politikalarına tepki gösterdi. 

Polisler ile göstericiler arasında, Bogota’nın bazı bölgelerinde çatışmalar çıktı. Polisler, taş, molotof kokteyli ve havai fişek atan göstericilere göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarının yanı sıra su sıkarak müdahale etti. Polis, olaylara neden oldukları gerekçesiyle şimdiye kadar 431 kişiyi gözaltına aldı.

Savunma Bakanı Diego Molano, yaptığı açıklamada, sokaklardaki şiddet olaylarından eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ve Marksist örgüt Ulusal Kurtuluş Ordusu’nu (ELN) sorumlu tuttu.

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque’nin açıkladığı vergi reform paketinin ardından halk sokaklara döküldü. Ulusal grev kararı alınan ülkede, geniş katılımlı protesto gösterileri düzenlendi.

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, 2 Mayıs’ta düzenlediği basın toplantısında, ülkede şiddetli protestolara neden olan vergi reformu yasa tasarısını geri çekme kararı aldıklarını belirtmişti.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu