Kentsel dönüşümde kira yardımı artırıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm projelerindeki kira yardımlarının miktarını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm projelerindeki kira yardımlarının miktarını açıkladı.

Katıldığı televizyon programında deprem bölgesinde yapılan çalışmalar ve kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, “İstanbul’da kentsel dönüşüm süreci nasıl olacak?” sorusuna açıklık getirdi. Bakan Kurum “İstanbul’da bakanlığımızın yaptığı kentsel dönüşüm projelerindeki kira yardımlarını 3500 TL’ye çıkarıyoruz’ açıklamasını yaptı.

Bakan Kurum, Ülkemiz deprem ülkesi. İstanbulumuz da bu illerimizden bir tanesi. 1994’te Cumhurbaşkanımız sosyal konut anlayışını başlattı. Tüm Türkiye’ye yaydı. 1 milyon 180 bin sosyal konutun yapımını yaptık, teslim ettik. 3.3 milyon konutun dönüşümünü yaptık. 1 milyon 180 bin konutun yapımını yaptık, vatandaşlarımıza teslim ettik tam 20 yılda. İstanbul’da 695 bin konut dönüştürüldü. Kenstel dönüşüm sürecini hızlandıracağız. Cumartesi günü Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile birlikte başka destekleri de açıklayacağız.” dedi.

Kira yardımı İstanbul’da 3500 lira oldu

Kentsel dönüşümde kira yardımının arttırıldığını açıklan Bakan Kurum, “Kentsel dönüşümde, kira yardımı, kamulaştırma yardımı, vatandaşımıza süreci yürütebilmesi adına finans desteği, faiz desteği gibi bir çok destek veriyoruz. Kira yardımlarını arttıracağız. Şu an Bakanlığımız bünyesinde kira yardımı alan vatandaşlarımıza kentsel dönüşümü desteklemek amacıyla İstanbul’da 1.500 lira olan kira yardımını 3 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Anadolu’da büyük illerimiz Ankara’mız, Bursa’mız, Antalya’mız ve İzmir’imizde 3 bin liraya çıkarıyoruz. Diğer Büyükşehirlerimizde 2 bin 500 liraya çıkartıyoruz. Kalan diğer illerimizde kira yardımını 2 bin liraya çıkartıyoruz. Nisan ayından itibaren inşallah yeni kira yardımlarını vatandaşlarımızın hesaplarına yatıracağız.” ifadeleri kullandı.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu