İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine olumlu bakmıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şu anda İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. İskandinav ülkeleri ne yazık ki terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erdoğan, İstanbul’da Hz. Ali Camii’nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu, gazetecileri sorularını yanıtladı.

Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayed Al Nahyan’ın hayatını kaybettiğini hatırlatarak taziyelerini iletti. Erdoğan, Veliaht Prens Muhammed bin Zayid en-Nehyan ile telefonda görüşerek başsağlığı temennilerini ilettiğini, taziye için BAE gideceğini söyledi.

Erdoğan, bir gazetecinin Finlandiya’nın olası NATO üyeliğini hatırlatması üzerine, “Biz şu anda İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. Çünkü daha önce Yunanistan’la ilgili NATO konusunda bir yanlış yaptılar bizden önceki yönetimler. Ve Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı NATO’yu da arkasına alaraktan takındığı tavrı biliyorsunuz. Bu konuda ikinci bir yanlışı Türkiye olarak işlemek istemiyoruz. Kaldı ki İskandinav ülkeleri ne yazık ki terör örgütlerini adeta misafirhanesi gibi PKK’sı, DHKP-C’si İsveç’te Hollanda’da yuvalanmış durumdalar. Ve oraların parlamentolarında da yer alıyorlar. Bu noktada bizim olumlu bakmamız mümkün değil.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD’nin Suriye’de YPG’ye yaptırım muafiyeti getirmesi

ABD’nin, Suriye’de YPG/PKK’nin işgali altındaki bölgelere yönelik yaptırım muafiyeti getirecek olmasının hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Her şeyden önce YPG bir terör örgütüdür. PKK neyse YPG de odur. Dolayısıyla ABD’nin bu yanlışını kabullenmemiz mümkün değil. Zaten ABD son dönemlerde gelen yönetimlerin hepsi PKK terör örgütüne karşı veya Suriye’nin kuzeyindeki tüm yapılanmalara karşı maddi destekler vermiştir. Tırlarla oralara araç gereç mühimmat sevk etmiştir. Bunları gelen tüm yönetimlere söylememize rağmen bunlar dinlenmemiş ve süreç aynen devam etmiştir.” dedi.

Erdoğan, “Eğer burada PKK, YPG’si kim olursa olsun Pençe-Kilit harekatını izlediniz Irak’ın kuzeyinde ne yaptıysak Suriye’nin kuzeyinde de bunların aynısını yapmaya devam edeceğiz. Bizlere düşman olan odaklarla mücadelede aynı kararlılıkla yola devam edeceğiz.” diye ekledi.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu