iPhone Satın Alımında Dikkat Edilecekler Listesi

iPhone 14’ün tanıtılmasıyla birlikte gözler yeniden Apple şirketine çevrildi.

iPhone 14’ün tanıtılmasıyla birlikte gözler yeniden Apple şirketine çevrildi. Apple, akıllı telefon alanında öncü şirketlerden birisidir. Çünkü iPhone serisinin mimarı olan şirket, 2G modelini tanıtmakla devrim niteliğinde bir gelişmeye imza attı. iPhone 2G, tarihteki ilk akıllı telefon olma özelliğini taşıyor. Efsane Kasım indirimlerine konu olan iPhone modellerinin satın alımında aşağıdaki unsurlara dikkat etmeniz önerilmektedir;

  • Onlarca iPhone seçeneği ve dolayısıyla onlarca iPhone fiyatı mevcut. Bu noktada size detaylı bir şekilde araştırma yapmak düşünüyor. İlgili modelleri detaylı bir şekilde araştırarak ve karşılaştırarak satın alım gerçekleştirmelisiniz. Bunu yapmadığınız takdirde kendiniz için uygun olan modeli bulamayacağınız gibi ayrıca bütçe tasarrufu yapabilmeniz de mümkün olmayacak.

  • iPhone modelleri incelendiğinde modeller arasında özellik farklarının bulunduğunu görüyoruz. Dolayısıyla teknik özelliklere de hâkim olmanız gerekmektedir. Örneğin bir özelliğin ne anlama geldiğini bilmiyorsanız bunu mutlaka öğrenin. Çünkü ilgili özelliğe duruma göre ihtiyacınız da olabilir, ihtiyacınız olmayabilir de… Bunu en iyi şekilde öğrenerek anlayabilirsiniz.
  • Modeller arasında son çıkan takıntısına kapılmayın. Örneğin iPhone 14 tanıtıldı ancak birçokları için selefi sayılan iPhone 13, hala güzel bir seçenek konumunda. Her ne kadar 14 serisi ile 13 serisi arasında bir fark bulunsa da seçenekleri mutlaka değerlendirin.
  • Tasarım, kalite, dayanıklılık gibi özelliklerin birçoğu iPhone modellerinde mevcut. Ancak yine de eski modellere gittikçe bu unsurlarda azalma olacağını söyleyebiliriz. Bu nedenle özellikle kalite anlamında kusursuzluk istiyorsanız son modellere yönelmeniz gerekiyor.
  • Fiyatların düştüğü kampanya ve indirim dönemlerini mutlaka takip edin. Bunun için mağazaların mail bülteni aboneliğini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Teknik özellikler kadar kamera özellikleri de iPhone’u ayrıcalıklı kılan unsurlar arasında. Alacağınız modelin kamera özelliklerine önem veriyorsanız, bunu iyi bir şekilde araştırınız.

iPhone 14 Modelleri

iPhone 14 modelleri dikkate alındığında iPhone 14 Pro Max sürümünün dikkat çekici özelliklerde olduğunu görüyoruz. Ancak iPhone 14 Pro Max fiyatları da bu anlamda oldukça yüksek diyebiliriz. Bütçeniz yetiyorsa mutlaka bu sürüme yönelmeniz gerekiyor. Bunun için ayrıca detaylı bir şekilde özellik incelemesi yapabilirsiniz. Orijinal 14 sürümünde, selefi sayılan 13 serisine göre birçok özellik yer alıyor. Örneğin ön kameraya gelen oto odaklama, bunlardan sadece birisi. Teknolojik anlamda da birçok yenilik, iPhone 14 ile birlikte geliyor.

iPhone 14 modelleri arasında daha tercih aşamasındayken seçim yapmanız gerekiyor. Çünkü ilgili cihazların depolama alanı kapasiteleri arasında farklılıklar bulunuyor. Ayrıca hafıza kartı desteğinin yer almaması, tercihinizi doğru bir şekilde yapmanızı gerektiriyor. Bu nedenle iPhone 14 modelleri arasında seçim yaparken öncesinde ihtiyaçlarınızı belirlemelisiniz. Bu anlamda ihtiyaçlarınızı belirlemek için çeşitli özellik araştırmalarını gerçekleştirebilirsiniz.

iPhone modelleri arasında gerek teknolojik özellik, gerekse de tasarım anlamında ciddi farklar bulunabiliyor. Özellikle fiyatların değişmesi, direkt olarak tercihleri etkiliyor. Ancak yine de bütçenize uygun bir iPhone modeli bulmanın mümkün olduğunu söyleyelim. İncelediğiniz iPhone modellerinin sayısını çok tutmaya çalışın. Böylelikle ihtiyaçlarınızı karşılayacak iPhone modelini daha kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

iPhone 14 Fiyatları

iPhone 14’ün tanıtılmasıyla birlikte orijinal sürüm ve üst sürümlerin fiyatları da merak edilir oldu. Çünkü yeni bir iPhone modeli tanıtıldığında en merak edilen konulardan birisi ilgili modelin fiyatları oluyor. Serinin en üst sürümü iPhone 14 Pro Max fiyatları da bu şekilde merak edilmektedir. Fiyatların şu an için sabit bir konumda olmadığını söyleyebiliriz. Çünkü ülkemizdeki döviz fiyatları ve vergi maliyetleri sürekli olarak değişmektedir.

Apple, fiyatları temel anlamda belirleyen üretici konumdaki şirkettir. Apple fiyat politikaları, doğal olarak iPhone fiyatları üzerinde etkili oluyor. Beraberinde yaşanan ithalat – ihracat gibi ticari hareketlilikler de fiyatlar üzerine ek maliyetlerle birlikte etki yaratıyor. Ayrıca ülkemiz açısından vergilerin ve döviz fiyatlarının geçerli olmasıyla fiyatların bir nebze daha arttığını söyleyebiliriz. Her ne kadar fiyatlar bu şekilde oluşsa da bütün iPhone modelleri değerlendirildiğinde uygun bütçeli bir model bulabilmek mümkündür diyebiliriz. Siz de bütçenize uygun modellere yönelerek başarılı bir şekilde iPhone modeli satın alabilirsiniz.

iPhone 14 fiyatları görüldüğü üzere çok çeşitlidir. iPhone 14’ün Pro, Pro Max ve Plus seçenekleri mevcuttur. Bu nedenle ilgili sürümler arasında fiyat farklılıkları da bulunmaktadır. Ekran boyutu, dâhili depolama alanı, ekran çözünürlüğü, pil kapasitesi gibi özellikler bakımından bu sürümler arasında farklılıklar bulunuyor.

iPhone 14 Özellikleri

iPhone 14 özellikleri, son dönemde merak edilen konulardan birisi oldu. iPhone 14’ün tanıtılmasıyla birlikte özellikler noktasındaki soru işaretleri de giderilmiş durumda. Bu bakımdan iPhone 14 özellik anlamında oldukça yeterlidir diyebiliriz. 14 sürümünün orijinal özellikleri ile üst sürüm özellikleri arasında farklılıklar bulunsa da tercih seçeneğinin çok olması bu anlamda olumlu bir gelişme sayılabilir.

iPhone 14 orijinal sürümünün bazı özellikleri şu şekildedir;

  • FHD+ ekran çözünürlüğü,
  • 6.1 inç’lik ekran boyutu,
  • iOS 16 işletim sistemi,
  • 6 çekirdekli işlemci yapısı,
  • 3.2 GHz CPU frekansı,
  • Suya dayanıklılık sertifikası (IPX8),
  • Toza dayanıklılık sertifikası,
  • 12 MP kamera çözünürlüğü,
  • Hızlı şarj özelliği,
  • Kablosuz şarj özelliği,
  • 3279 mAh pil kapasitesi.

Görüldüğü üzere iPhone 14 özelliklerinin pek çok açıdan yeterli olduğu ortadadır. Ancak hafıza kartı desteği bulunmadığından dolayı dâhili depolama tercihini en başında yapmanız gerekiyor. Bununla birlikte üst sürümlere yönelebilmeniz de mümkün. Bu nedenle ilgili modeller arasında özellik incelemesini detaylı bir şekilde yapmanız önerilmektedir. Profesyonel performans gerektiren birçok işi bu cihazlar ile yapabilmeniz mümkün. Bu anlamda teknolojik özellikler açısından oldukça yeterlidir. Ayrıca tasarım anlamında da birçok yenilik söz konusudur.

Kusursuz ve Modern Tasarımıyla iPhone 14

Efsane Kasım indirimleriyle ön plana çıkan iPhone modellerine bir yenisi daha eklendi. iPhone 14… Kusursuz ve modern tasarımıyla iPhone 14, birçok otorite tarafından tam puan aldı ve kullanıcılar tarafından da beğenildi. iPhone 14 incelendiği takdirde tasarım anlayışında yenilikler, kamera özellikleri anlamında gelişmeler yaşandığını söyleyebilmek mümkün. Ayrıca temel donanım özellikleri bakımından da birçok seçenek anlamında geliştirmeler gerçekleştirilmiş. Bu anlamda iPhone 14’ün tam not alması normal karşılanmaktadır.

Kamera seçenekleri arasında ön kameraya oto odaklama özelliği sağlanması oldukça iyi bir gelişme niteliğinde. Böylelikle başarılı bir şekilde profesyonel çekim yapabilmek mümkün olacaktır. Ayrıca ışıksız bir ortamda %49 oranında ışık içeren resimler çekebilmek de yeni iPhone 14 modeliyle mümkün hale getirilmiştir. Bununla birlikte temel donanımlar arasında 3.2 GHz CPU frekansı, dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 6 çekirdekli işlemci yapısı da zahmetsiz bir şekilde işlerinizi yapabilmenize olanak sağlıyor. İlgili cihazın ekran teknolojisi OLED olarak belirlenmiş. Bu anlamda oldukça yeterli olduğunu söyleyebiliriz.

Tasarım özelliklerine tekrar gelecek olursak telefon gerek hafif yapısı, gerek büyük boyutuyla oldukça kullanışlı bir yapıya sahip. Mavi renk seçeneğinin eklenmesi ise çeşitliliği sağlamak açısından oldukça yerinde bir gelişme olarak nitelendirilebilir. Ancak köşeli ekran tasarımı anlayışı ve büyük ekran tasarımı anlayışının devam ettirildiğini söyleyebiliriz. Eğer orijinal sürümde bulunan 6.1 inç’lik ekran boyutunun yetersiz olduğunu düşünüyorsanız 6.7 inç’lik ekran boyutunun yer aldığı üst sürümleri tercih edebilmeniz de mümkün.

 

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu