HER SORUYA BİR CEVAPLA: LABİOPLASTİ AMELİYATI

Bu yazımızda, sizlere son günlerin estetik operasyon trendleri arasında giderek yükselen bir operasyon çeşidi olan labioplasti ameliyatlarından bahsedeceğiz.

Genital bölge, kadınların hassas noktası olduğundan kadınlar, bu bölgeye uygulanacak işlemler konusunda oldukça hassas davranıyor ve uzun araştırmalar yapıyorlar. Biz de sizler için labioplasti operasyonlarının ne olduğunu, ne işe yaradığını, hangi ihtiyaçlarınıza karşılık verdiğini ve ameliyat sonrası süreci kısaca özetledik…

Labioplasti nedir?

Son zamanlarda estetik operasyonlar arasında adını sıkça duyduğumuz ve gün geçtikçe tercih edilme oranı daha da yükselen bir estetik işlemi olan labioplasti, kadın genital sisteminde küçük dudaklarda yapılan cerrahi operasyonlara verilen addır. 

Labioplasti ameliyatına neden ihtiyaç duyarız?

Genital bölgede yer alan küçük dudaklar, bazen normalin dışında uzun, geniş normda bulunabilir, iki dudak arasında büyüklük farklılığı oluşabilir ya da dudakların kenarları tırtıklı şekilde olabilir. Yaşın ilerlemesiyle birlikte hormanların etkisiyle veya dışarıdan gelebilecek ağda, çok sıkı iç çamaşırı tercih edilmesi, sürtünme, kilo alıp verme gibi faktörler neticesinde küçük ve büyük dudakların şeklinde zaman içerisinde bazı değişimler meydana gelebilir. Bu tip durumlar karşısında, bu dudakların küçültülmesi işlemine yani labioplasti ameliyatına ihtiyaç duyulabilir. 

Labioplasti operasyonuna başvuran hastalar, sadece estetiksel manada yaşadıkları sorunlardan kaynaklı olarak değil, dışarıya yansıttıkları görüntüden rahatsızlıkları dolayısıyla da bazı sıkıntılar yaşayan kişiler olabilir. Örneğin, yaz aylarında giyilen bir mayo ya da bikini veya tayt gibi dar bir kıyafetten yansıyan görüntü, kişiye huzursuzluk hissi verebilir. Yine, cinsel ilişki esnasında yaşanabilecek bazı sıkıntılar kişinin psikolojisi üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir. Ayrıca, iç dudaklardaki bu şekilsel bozukluklar vajinal enfeksiyonlara ve idrar yolu enfeksiyonlarına da sebep olabilir. 

Op. Dr. Leyla Arvas: “Öncelikle iç dudaklar yani Labium minorları tanımalıyız. Kadınların genital bölgesinde yer alan iç dudaklar vajina içinde yer alır. İç dudaklar iki tanedir ve katlanarak klitoris üzerini kaplarlar. Genital bölgenin anatomisine baktığımızda dış dudaklar, iç dudakların üzerlerini örterler. Böylelikle dışarıdan bakıldığında iç dudaklar görülmez. Fakat yapısal olarak doğuştan gelen faktörlerden dolayı sarkık iç dudaklar, dış dudakların üzerine doğru yığılabilir. İç dudakların normalden büyük veya sarkık olduğu durumlarda cinsel ilişki sırasında dudaklar içeri doğru kıvrılarak kadınların canını acıtır. Aynı zamanda sarkan iç dudaklar genital hijyen konusunda da kadınlara rahatsızlık hissederler.” sözleriyle, iç dudakların sarkmasındaki etkilerin neler olduğunu ve nelere sebebiyet verebileceğini kısaca özetliyor. 

Labioplasti ameliyatlarında tek bir yöntem mi kullanılıyor?

Labioplasti ameliyatlarında, hastanın bu operasyonu olmasındaki amacı, ihtiyacı, operasyon sonrası beklentisi gibi konular göz önünde bulundurularak çeşitli yöntemler kullanılabilir. Bu tekniklerin belirlenmesindeki esas kriter ise yapılan detaylı muayene sonucunda elde edilen bulgulardır. 

Labioplasti ameliyatlarında yaş sınırı var mı?

Labioplasti ameliyatlarının yapılabilmesi için bir yaş sınırı bulunuyor. 18 yaş altı kişilerde bu operasyon planlanmıyor. Ameliyatın gerçekleştirilebilmesi için hastanın 18 yaşını geçmesini beklemek gerekiyor. 

Labioplasti operasyonu kızlık zarına zarar verir mi?

Cinsel hayata henüz başlamamış kişilerde de labioplasti ameliyatları başarıyla uygulanabiliyor. Operasyon gerçekleştirilecek alan kızlık zarına uzak bir noktada bulunduğundan, zar hiçbir şekilde zarar görmüyor. Dolayısıyla, henüz cinsel ilişkiye girmemiş kişiler de estetiksel kaygılarından ötürü yaşadıkları sıkıntılar varsa, gönül rahatlığıyla bu operasyona başvurabilirler. 

Labioplasti his kaybına sebep olur mu?

Cinsel yaşantı esnasında yaşanan hazzın labioplasti operasyonunun gerçekleştirileceği iç dudaklar ile ilgisi yoktur. Ancak operasyon esnasında cinsel hazzı etkileyen klitoris bölgesi etrafında bulunan bazı deri sarkıklarına da müdahale edilmesi gerekecekse, buradaki derinlik ayarının çok iyi ayarlanması gerekiyor. Bu yüzden, bu operasyonlar için alanında bilgili ve tecrübeli bir hekime başvurulması kritik önem taşıyor. 

Labioplasti ameliyatı ne kadar sürer? Sadece genel anestezi ile mi gerçekleştirilir?

Labioplasti ameliyatı ortalama 60-90 dakika kadar sürüyor. Tabii bu süre hastanın ihtiyacına da bağlı olarak yapılacak işlemin büyüklüğü, detayı ve kapsamına göre kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor.

Labioplasti ameliyatları genel ya da lokal anestezi altında yapılabiliyor. Ancak, daha başarılı bir operasyon geçirmek adına birçok estetik hekim, ameliyatın hastane ortamında ve genel anestezi uygulanarak yapılmasını tavsiye ediyor. Çünkü lokal anestezide, bölgeye anestezik bir madde enjekte ediliyor ve bu madde de oradaki dokuların şişmesine sebebiyet veriyor. Bu durum da operasyon esnasında dokuların bir araya getirilmesi konusunda zorluklar yaşanmasına neden olabilir. 

Labioplasti ameliyatı sonrası iyileşme süreci ne kadar sürer?

Labioplasti ameliyatı iyileşme süreci birkaç hafta gibi belli bir zaman dilimi gerektiriyor. Operasyon sonrasında bölgede bir miktar ödem meydana gelebiliyor. Zamanla ameliyatta kullanılan dikişler de atıyor. Operasyonda kendinden eriyebilen madde dikişler kullanıldığı için ayrıca dikiş aldırma gibi bir işlemin yapılması gerekmiyor. Ortalama 1 ay sonunda ise dikişler tamamıyla erimiş, bölgedeki ödem inmiş ve genital alan doğal görünümüne kavuşmuş bir hale geliyor. 

Ameliyat sonrası ilk 15 günlük sürede hastadan kendisine biraz daha dikkat etmesi ve özenli davranması bekleniyor. Dikişlere hijyenik bakılması ve kuru tutulması bu süreçte büyük önem taşıyor. Hastanın, hekimden aldığı bilgilere kesinlikle uyması ve önerilenleri hassasiyetle uygulaması gerekiyor. 

Op. Dr. Leyla Arvas labioplasti ameliyatı sonrası iyileşme sürecini şu şekilde özetliyor: “Labioplasti sonrası iyileşme döneminde minimal ağrı ve ödem izlenmektedir. Bölgede iyileşme hızlı seyreder ve yaklaşık 10-15 gün takibinde iyileşme süreci tamamlanır. Dikkat edilmesi gereken en önemli konu, bölgenin temizliğine çok dikkat edilmesidir. Ameliyat sonrası 3. gün duş alabilirsiniz ve 4 hafta sonra cinsel birliktelik yaşayabilirsiniz. 2. veya 3. gün takibinde günlük hayatınıza dönebildiğiniz bir ameliyat sonrası süreçtir.”

Ameliyattan yüzde yüz başarı alınıyor mu?

Labioplasti ameliyatının başarısı hasta, estetik hekim ve bakım üçlüsünden oluşuyor. Hastanın ameliyat öncesi ve sonrasında mutlaka hekimin söylemlerini yerine getirmesi isteniyor. Estetik hekimden ise detaylı muayene sonrasında hastanın da istek ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, hastanın fiziksel yapısı doğrultusunda doğru yöntem ve malzemeler ile operasyonu gerçekleştirmesi gerekiyor. Burada operasyonu gerçekleştirecek hekimin doğru seçilmesi oldukça önem taşıyor. Labioplasti ameliyatlarında da mutlaka iyi bir araştırma yaparak alanında bilgili, tecrübeli ve güvenilir bir estetik hekime başvurulması gerekiyor. 

Siz de genital bölge ile ilgili görsel ve fiziksel şikayetlerinizden kurtulmak, detaylı bir muayene sonrası ihtiyacınız olan işlemler hakkında bilgi almak, labioplasti operasyonlarına ilişkin fiyatları öğrenmek ve Dr. Leyla Arvas ile özel bir görüşme planlamak için +90 542 464 74 33’ü arayabilir veya www.drleylaarvas.com dan randevu talep edebilirsiniz. 

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook:@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu