Halid Meşal: Esirlerin zincirlerini çözmek ahdimizdir

Hamas’ın yurt dışı teşkilatı başkanı Halid Meşal, esirler davasının, bütün toplantılarında ve çalışmalarında, öncelikler listesinin başında yer aldığını belirtti.

131 günlük açlık grevinden sonra özgürlüklerine kavuşacaklarına dair kesin tarih verilmesi üzerine açlık grevlerini askıya alan Kayid El-Fusfus ile Iyad El-Herimi’nin ailelerini telefonla arayan Meşal “Bu, değerli kahramanların kazandığı büyük mübarek zafer, işgal zindanlarındaki esirler hareketinin bir zaferidir. Bu Filistin için bir zaferdir. Kutsal topraklarımızda direnen halkımızın siciline altın harflerle yazılacaktır.” dedi.

Meşal, esir aileleriyle yaptığı telefon görüşmesinde, esirlerin sağlık durumlarının kötüleşmesine ve yavaş yavaş ölüme doğru sürüklenmelerine rağmen, direnişlerini 131 gün boyunca kararlılıkla sürdürdüklerini söyledi.

Açlık grevindeki esirlerin durumunu günü gününe takip ettiğini belirten Meşal, esirler davasının bütün toplantılarında ve çalışmalarında öncelikler listesinin başında yer aldığını, Hamas’ın neye mal olursa olsun, esirleri işgal zindanlarında terk etmeme konusunda kendine söz verdiğini ifade etti.

Esir Fusfus ile esir Herimi’nin aileleri de kendilerini aramasından ve oğullarının zor günler geçirdikten sonra kazandıkları zaferlerini kutlamasından dolayı Halid Meşal’e teşekkürlerini iletti. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu