Fuat Oktay: Bedeli ehlibeytin kanıyla ödenmiş Kerbela’yı iyi anlamalıyız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “İslam coğrafyasındaki mevcut durum ne Hazreti Hüseyin ne Hazreti Hasan ne Aliyyül Murtaza’nın ne de Resul-i Ekrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimizin tasvip edeceği bir manzara değildir.” dedi.

İstanbul Valiliğince muharrem ayı dolayısıyla İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde düzenlenen Yas-ı Matem Oruç Açma Programı’na katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Muharrem ayı şehitlerin seyyidi Hazreti Hüseyin’in ve Kerbela şehidi tüm ehlibeytin acılarını anlamak ve onların kutsal hatırasına gönüllerimizi yaklaştırmak için bir vesiledir.” dedi.

“Kerbela, Allah ve Resulüne iman edip, ehlibeyt sevgisini gönüllerine nakşeden bizlerin ortak yürek sızısıdır. Bu menfur hadise bir ibretler, hakikatler hadisesidir ve Kerbela’ya sebebiyet verenler mezhep ve meşrep farkı gözetmeksizin insanlığın vicdanında mahkûm olmuştur.” diyen Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kerbela’nın bıraktığı miras ve dersle ne kutsallarımız ne de ehlibeytimiz ayrışmanın çıkış noktası olamaz. Ancak ne yazık ki bugün İslam dünyasını çatışmalar, kan ve gözyaşı sarmış durumdadır. İslam coğrafyasındaki mevcut durum ne Hazreti Hüseyin ne Hazreti Hasan ne Aliyyül Murtaza’nın ne de Resul-i Ekrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimizin tasvip edeceği bir manzara değildir. Bugün bizlere düşen görev, 14 asırdır kapanmayan yaramıza yenilerinin eklenmesine fırsat vermeden, bedeli ehlibeytin kanıyla ödenmiş Kerbela’yı iyi kavramak ve hikmetini günümüze yansıtmaktır.”

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu