EÜ Hemşirelik Fakültesinin deneyimli hocası Prof. Dr. İsmet Eşer emekliliğe uğurlandı

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Eşer, 40 yılı aşkın süredir hizmet verdiği Ege Üniversitesinden emekli oldu. Hemşirelik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen emeklilik törenine EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez,  Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayten Zaybak, akademisyenler, idari çalışanlar, öğrenciler ve Prof. Dr. Eşer’in ailesi katıldı.

 

Prof. Dr. Eşer’in, EÜ Hemşirelik Fakültesine meslek hayatı boyunca önemli, katkılar yaptığını söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Gürgün, “ İsmet Hocamız kariyeri boyunca çok değerli öğrenciler yetiştirdi, akademik çalışmalara ve ilklere imza attı, patent aldı. Bunları da herkesin gönlünü kazanarak yaptı. Hocamıza;  üniversitemize ve fakültemize katkıları için çok teşekkür ediyorum. Üniversitemizin kapıları kendisine her zaman sonuna kadar açık. Kendisine, ailesiyle ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu, güzel bir emeklilik yaşantısı diliyorum” diye konuştu.

 

“Duygu yüklü bir an”

Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez,  “Duygu yüklü bir an yaşıyoruz. Hocamızla ilgili söyleyecek pek çok sözümüz var. Doğum tarihimiz insanın geleceğine ışık tutan bir tarihtir. İsmet Hocamız da doğum gününde emekli oluyor ve yeniden doğuşuna adım atıyor. Yaşam hocamıza zarafetiyle gelsin.  Onun hatırı fakültemizde hep olacak” dedi.

 

Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayten Zaybak “Hocamız, meslek hayatına yüz ellinin üzerinde yayın, iki yüzün üzerinde bildiri, çok sayıda lisans ve lisansüstü tez danışmanlığı, sayısız bilimsel toplantı, bilimsel projeler, yazarlık, editörlük, hakemlikler sığdırdı. İlklerin üniversitesinde ilklerin hocası olarak yaptığı çalışmalarla meslektaşlarına yol açtı. Hocamız,  her zaman yüreği vatan sevgisiyle dolu, ailesine bağlı, değerlerine ve geçmişine her zaman önem veren, hümanist, bilimsel bilgi ve düşünceden hiç ayrılmayan bir cumhuriyet kadını ve örnek bir akademisyen olmuştur. Kırk beş yılını hemşireliğe adamış olan hocamıza hemşirelik mesleğine ve hemşirelik eğitimine katkılarından dolayı sonsuz teşekkür ve minnetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

 

“Hocalarımdan aldığım bayrağı teslim ediyorum”

Çalışma arkadaşlarına seslenen Prof. Dr. İsmet Eşer ise “3 yılı klinik hemşireliği 39 yılı akademisyenlik olmak üzere 42 yıllık çalışma yaşamımın sonunda yanımda oldunuz, benimle bu günü paylaştığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. İlk Türk hemşire Safiye Hüseyin Elbi’nin belirttiği gibi bizim mesleğimiz bir aşktır, bir aşk ister. Ben, bu aşkla 42 yıl çalıştım. Üniversitemizin ve fakültemizin gelişim süreci içinde olmaktan gerçekten mutluluk duyuyorum. Her konuda, her zaman motivasyonumuzu yüksek tutan, destekleyen, varlığını her zaman hissettiğimiz Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a ve Dekanımız Sn. Prof. Dr. Ayşegül Dönmez’e, geçmişten günümüze kadar bütün emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyorum. Hocalarımdan aldığım bayrağı teslim etme zamanı geldi. Bana güzel bir emeklilik töreni hazırlayan tüm arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Tören sonunda meslek arkadaşları, öğrencileri ve aileleri Prof. Dr. İsmet Eşer ile ilgili anılarını paylaştı. Ardından Prof. Dr. İsmet Eşer’e “Teşekkür plaketi” taktim edildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu