Erbaş: Kur’an kurslarımız bütün vatandaşlarımıza açık

“Kadrajımda Ayet Var” fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Yediden önce de yetmişten sonra da hangi yaşta olursa olsun Kur’an kurslarımız bütün vatandaşlarımıza açık.” dedi.

“Kadrajımda Ayet Var” fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Yediden önce de yetmişten sonra da hangi yaşta olursa olsun Kur’an kurslarımız bütün vatandaşlarımıza açık.” dedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara’da sergilenen, “Kadrajımda Ayet Var” isimli fotoğraf sergisini açtı.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı’nda sanatseverlerin beğenisine sunulan serginin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, fotoğraf sergisiyle, gençleri Kur’an-ı Kerim’in muhtevasına yönlendirmeyi amaçladıklarını ve bunu başardıklarını söyledi.

Erbaş, Kur’an kurslarında gençlere sadece Kur’an-ı Kerim öğretilmediğini aynı zamanda Kur’an’ı anlamaları için de programlar yapıldığını dile getirdi.

‘Kadrajımda Ayet Var’ projesi kapsamında gençlerin ayetlerden hareket ederek tabiat olaylarını gözlemlediklerini ve ayetlerde geçen tabiat olaylarını fotoğrafladıklarını belirten Erbaş, “Gencimiz Tarık Suresi’ndeki; ‘Semaya ve semadaki Tarık Yıldızı’na yemin olsun.’ ayetini alarak, Tarık Yıldızı’nı arıyor ve o anı fotoğraflıyor, kadrajına alıyor.” dedi.

“Sanatkârlık, Rabbimizin kulları üzerindeki bir lütfudur”

“İslam’da sanat çok önemli ve Cenab-ı Hak en büyük sanatkârdır” diyen Başkan Erbaş, “Kâinatı ve içindekileri nasıl yarattığını, her bir Esmaü’l Hüsna’sı Rabbimizin bir yüceliğini ortaya koyuyor. Cenab-ı Hak, o güzel Esmasını kullarında da yaratıyor. Sanatkârlık, Rabbimizin kulları üzerindeki bir lütfudur. Kimisine güzel ses verir, kimisine güzel yazı yazma kabiliyeti verir, kimisine işte fotoğraf çekme, bu da bir sanattır. Fotoğrafçının, Cenab-ı Hakkın yarattığı kâinattaki bir olayı kadrajına alması ve bunu ayetle bağlantı kurarak anlamaya çalışması çok güzel bir vasıftır. İşte Kur’an kurslarımızda bunları da öğretiyoruz.” diye konuştu.

Erbaş, geçtiğimiz günlerde, Kur’an kurslarının 2022-2023 eğitim öğretim yılının başladığını hatırlatarak, “Kur’an kurslarımızda ilmihal ve akaid bilgileri, inanç esasları, ibadetle ilgili hususlar, Kur’an-ı Kerim’i daha iyi nasıl anlayabilirim, bütün bunları programa koyan bir müessesedir Kur’an kurslarımız. Yediden yetmişe demiyorum, yediden önce de yetmişten sonra da hangi yaşta olursa olsun Kur’an kurslarımız bütün vatandaşlarımıza açık.” şeklinde konuştu.

Kursların 4-6 yaş grubundaki çocuklar için en güzel şekilde düzenlendiğini dile getiren Başkan Erbaş, “Orada Rablerini öğreniyorlar, Peygamberimizi (Sallallahu Aleyhi Vesellem) öğreniyorlar. Büyüklere saygı göstermek, küçüklere sevgi göstermek nedir, insanı sevmek nedir, aile, anne, baba ve evrensel değerler nedir, bunları öğretiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erbaş, konuşmasının sonunda fotoğraf yarışmasına katılan bütün gençleri tebrik etti.

‘Kadrajımda Ayet Var’ fotoğraf sergisinde bin 500 fotoğraf arasından seçkiye giren 24 eser yer alıyor. Sergi, 29 Eylül’e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu