Dışişleri’nden Rusya-Ukrayna savaşı açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın birinci yılı dolayısıyla yayımladığı açıklamadı, "Savaşın Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü tesis edecek şekilde sonlanması için her türlü çabayı sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın birinci yılı dolayısıyla yayımladığı açıklamadı, “Savaşın Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü tesis edecek şekilde sonlanması için her türlü çabayı sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı, bir yıl önce bugün başlayan ve tüm dünyanın siyasi, ekonomik ve askeri temellerini sarsan Rusya-Ukrayna Savaşı’yla ilgili açıklama yaptı.

Savaşın müzakerelerle adil yönden sona erdirilmesinin gerekli olduğunun belirtildiği açıklamada, “Tüm girişimlerimize rağmen, Ukrayna’da bundan tam bir yıl önce bugün başlayan savaş halen devam ediyor.

Maalesef bu savaşın ağır maliyeti, sadece iki ülkede değil tüm dünyada olumsuz şekilde hissediliyor.

Savaşın, müzakereler yoluyla adil ve kalıcı bir şekilde bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini her platformda vurguluyoruz. İstanbul Tahıl Anlaşması dahil benzer girişimlerle çözüme yönelik çabalara destek oluyoruz.

Baştan beri reddettiğimiz bu savaşın, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tesis edecek şekilde sona ermesi için her türlü destek ve çabayı sürdürmeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu