Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye son 14 yılda Gürcistan’ın en büyük ticaret ortağı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili’yi resmi törenle karşıladı.

Erdoğan ve Gürcistan Başbakanı Garibashvili’nin tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı.

Heyetlerini birbirine takdim eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Gürcistan Başbakanı Garibashvili, merdivenlerde Türkiye ve Gürcistan bayrakları önünde gazetecilere poz verdi.

Baş başa görüşmeye geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Gürcistan Başbakanı Garibashvili, heyetler arası gerçekleştirecekleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sayın Başbakan Türkiye’yi yakından tanıyan bir liderdir. Bu yıl Ankara’daki ilk mukim diplomatik temsilcilik olan Gürcistan Büyükelçiliği’nin açılışının 100’üncü, Gürcistan’ın bağımsızlığının ise 30’uncu yılını kutluyoruz.” dedi.

“Türkiye son 14 yılda Gürcistan’ın en büyük ticaret ortağıdır. Ticareti hızlandıracak gümrük anlaşmaları üzerine çalışıyoruz.” diyen Erdoğan, “Ticaret hacminde artık hedefimiz 3 milyar dolar. Buna göre çalışacağız. Sayın Başbakan ile FETÖ başta olmak üzere terör ile mücadele konusu da ele aldık. Türkiye olarak Gürcistan’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne desteğimizi her vesilede vurguluyoruz. Gürcistan’la büyük projelere imza attık. Güney gaz koridorunu oluşturduk. Türkiye, Gürcistan’ı bölgesel işbirliğinin anahtarı olarak görüyor.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu