Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rize’de selden etkilenen bölgeler afet bölgesi ilan edilecek

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  geldiği Erzurum’da ilk olarak AK Parti Erzurum Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’na katıldı, ardından kentte yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan, toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Erzurum’un köylerinde, yaylalarında hayvancılık yapan ve kuraklık sebebiyle yem sıkıntısı çeken kardeşlerinin sıkıntılarını gidermenin gayreti içinde olduklarını belirtti.

Tek muhataplarının 81 ildeki her bir hane ve 84 milyon insanın her biri olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Biz Erzurum’u ve Diyarbakır’ıyla, Hatay’ı ve Trabzon’uyla, Antalya’sı ve Tekirdağ’ıyla, Van’ı ve Bursa’sıyla bütün Türkiye’yi kucaklamaya, vatan topraklarının her karışına eser ve hizmet götürmeye devam edeceğiz. Çünkü biz bu ülkeyi tüm renkleriyle seviyoruz. Çünkü biz bu milleti tüm insanlarıyla seviyoruz. Çünkü biz bu mesuliyeti maziden atiye kurduğumuz köprüyle büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etmek için üstlendik.”

Erdoğan, “Türkiye’nin huzurunu kaçırmak isteyenlerin Erzurum’a yönelik her hamleleri sizlerin uhuletine çarparak yok olmuştur. PKK’nın 40 yıldır uğraşmasına rağmen Dadaşların azmine zarar verememiştir. FETÖ ihanet çetelerinin hilelerine, riyakarlıklarına en kararlı duruşu gösteren şehirlerin başında Erzurum geliyor. Son 8 yıldır milletimizi birbirine düşürmek, kurumlarımızı çökertmek için ardı ardına maruz kaldığımız saldırıların hepsinde de Erzurum’un güçlü duruşuna şahidiz.” diye konuştu.

Erdoğan, “Yalan iftira ve istismar siyaseti yapmanın ötesinde bu ülkeye hiçbir sözü olmayanlar hangi ittifakı kurarlarsa kursunlar sonuç alamazlar.” diye ekledi.

Geçtiğimiz gün, toplu açılış töreni için Diyarbakır’a geldiğine işaret eden Erdoğan, “Diyarbakırlı kardeşlerimizle son dönemde yaşanan gelişmelerin hasbihalini yapma fırsatı bulduk. Bu ülkede demokrasiyi güçlendirmek, hak ve özgürlükleri genişletmek için hangi adımların atılması gerekiyorsa attık mı? Attık. Tarihimizin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesini gerçekleştirdik mi? Gerçekleştirdik. Devlet ve milletimizin medeniyet müktesebatına uymak suretiyle ne yapılması gerekiyorsa yaptık mı? Yaptık. Asırlık sorunları birer birer çözdük mü? Asırlık hayalleri birer birer hayata geçirdik mi? Terörü bitirmek için her türlü fedakarlığı yaparak üzerimize düşenleri yerine getirdik mi? Getirdik.” şeklinde konuştu.

“Çözüm sürecinin sonunda gördük ki terör örgütlerinin amacının hak arayışı değil”

Çözüm sürecine atıfta bulunan Erdoğan,  “Sürecin sonunda gördük ki terör örgütlerinin ve onların siyasi uzantılarının amacı hak arayışı değil, kendi karanlık ajandalarını hayata geçirmektir. Hala ülkesi ve milletinin felaketinden kendine ikbal devşirme peşinde koşan varsa varsın kendi kini içinde boğulup gitsin. Biz tüm Türkiye’yi kucaklamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Selin vurduğu alanlar afet bölgesi ilan edilecek

Rize’deki sel felaketine değinen Erdoğan, “Bir Rizeli hemşehriniz olarak, büyük bir felaketi Rize’de yaşadık. Rize’den bakan arkadaşlarım Süleyman Soylu, Adil Bey, Murat Kurum kendileri milletvekillerimizle yaptığı çalışma ve araştırmalarda çok büyük felakete maruz kalan yerlerde oraların afet bölgesi ilan edilmesi noktasında bizden beklentileri oldu. Oraların yapılacak çalışmayla afet bölgesi ilan edilmesi konusunda kendilerine bu haberi verelim dedim. O bölgeler afet bölgesi olacak ve yapacağımız ilk kabine toplantısında da bunu teminat altına alacağız.” diye konuştu. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu